Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası ve Endonezya’nın Jakarta şehrinde yapılacak Dünya Ümit-Genç Ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için milli takım seçmeleri 26-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Yalova’da yapılacak.
Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda ilk 4 sporcu arasına giren ayrıca teknik heyetin belirleyeceği sporcular milli takım forması giyebilmek için 30 Ağustos 2015 günü Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda mücadele edecek.
Türkiye Şampiyonası öncesinde Türkiye Karate Federasyonu Milli Takımlar Menajeri Hikmet Şaha ve Karate Yalova Temsilcisi Mehmet Delioğlu, Yalova Gençlik Hizmelteri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek, 90. Yıl Spor Salonu hakkında bilgi aldı.
Kaplan, Karate Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve hazırlıklar için çalışmalara başlandığını söyledi.
Yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na yaklaşık 55 ilden 1800 sporcu katılacak. Şampiyona boyunca 100 hakem ve 150 antrenör görev yapacak. Yalova’dan ise 15 sporcu bu turnuvada yer alacak. Geçen yıl Yalovalı sporcu Ali Güney ümit erkekler 63 kiloda Türkiye şampiyonu olarak milli takıma davet edilmişti.