ABD’ye geldiği 2005 yılından beri New York’un hemen yanı başındaki Paterson kentinde Karadeniz pidesi ve lahmacun yapan Nurettin Kukul’un müdavimleri arasında Türklerden çok yabancılar bulunuyor.

MÜDAVİMLERİ DAHA ÇOK AMERİKALILAR
Giresunlu Nurettin Kukul, pizza ve fast foodları ile ünlü ABD’de 'Karadeniz pidesini' sevdiren adam olarak anılıyor. Yaklaşık 22 senedir New York’un hemen yanı başında bulunan Paterson şehrinde pide imalatı yapan Kukul’un işlettiği 'Pide 28' isimli salonunun müdavimlerini Türklerden çok yabancılar oluşturuyor.

SAHİL YOLUNDA HİZMET VERİYORLAR
Mesleğe 40 sene önce Giresun’un Espiye İlçesi'nde ağabeylerinin yanında başladığını belirten Nurettin Kukul, "Pide bizim aile mesleğimiz. Türkiye’de herkes bu mesleği yapıyor. Ağabeylerimin Karadeniz sahil yolunun Espiye geçişinde 3 farklı isimle faaliyet gösteren işletme ile Trabzon, Rize, Artvin istikametine seyahat edenlere hizmet vermektedir" dedi.

GÜNDE BİN SİMİT İLE İŞE BAŞLADI
1995 yılından beri ABD’de pide ve lahmacun yaparak müşterilerine hizmet verdiğini anlatan Nurettin Kukul, "Bu ülkeye geldiğimde ne yaparım diye düşünmedim. Günde bin adet simit imal ederek iş yaşamıma başladım. Simit üretimi gece işi olduğu için memleketimdeki mesleğimi yapmaya karar verdim. Her ne kadar ABD fast food ve pizzaları ile ünlü olsa bile pide ve lahmacunun lezzetini tadanların vazgeçemeyeceğini düşünüyordum. Bölgemizde Karadenizliler ve özellikle Giresunlular yoğun şekilde yaşadığı için çok tuttu" dedi.

'FAST FOODÇULAR RAKİBİMİZ DEĞİL'
Fast food ve pizzacılarla rekabet içinde olmadıklarını vurgulayan Nurettin Kukul, "Onlarla bizim dünyamız tamamen apayrı. Biz her gün ürünlerimizdeki malzemeleri taze kullanıyoruz. Tereyağımız Türkiye’den geliyor. Seçkin bir müşteri kitlesine sahibiz. ABD’liler pideye hayran kalıyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKLER'İN ŞEHRİ, PATERSON: ABD'deki New Jersey eyaletinin nüfus bakımından üçüncü büyük kenti olan Paterson, ABD çapında Türkler'in en yoğun olarak yaşadıkları kent. Paterson'da 30 bin Türk'ün yaşadığı tahmin ediliyor. Paterson'un ana sokaklarında birçok Türk bakkal, lokanta, ve işyeri bulunuyor. Paterson, New York'a sadece 20 dakikalık uzaklıkta