Gelen açıklamada, FED'in politika faizini sabit tutma kararının oybirliği ile alındığı belirtilirken bankanın önümüzdeki dönemde faiz hareketleriyle alakalı "sabırlı" olacağının altı çizildi.

FED'in açıklamasında, "Küresel ekonomik ve finansal gelişmelerin ve azalan enflasyon baskılarının ışığında, komite, gelecekteki federal finansman oranı hedef aralığının ayarlanması kararının verilmesinde sabırlı olacak." şeklinde ifadeler bulunuyor.

EK ARTIŞLAR

FED'in karar metninde "ek faiz artışları" referansı da kaldırılarak, bankanın federal fonlama faizlerinin temel politika aracı olduğu yinelendi.

Bankanın açıklamasında, ABD'de harcamaların güçlü bir şekilde yükseldiğini, yatırımların ise ılımlı bir görünüm sergilediği ifade edildi.

İstihdam piyasasında sıkılaşmanın devam ettiği ifade edilen açıklamada, ekonomik aktivitenin güçlü bir artış oranına sahip olduğu vurgulandı.

Bankanın açıklamasında, hane halkı harcamalarının güçlü bir şekilde yükseldiğini belirtilerek komitenin beklentisinin esas arayışının maksimum istihdam ve fiyat istikrarı sağlamak olduğu ifade etti.