Türk Eximbank’ın Bursa’daki ihracatçılara kullandırdığı kredi miktarı 2 yıl içinde yüzde 100 artış gösterdi. Gelişmeleri sevindirici bulan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa’ya şube açılması için gerekli oranlara yaklaşıldığını belirtip, bu yöndeki çalışmalara hız vereceklerini söyledi.
-
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleriyle Bursa’daki personel sayısı artan Türk Eximbank’ın kredilerine şehirdeki ihracatçı firmaların ilgisi giderek artıyor. Bankanın Bursa’daki tanıtımlarına da hız vermesiyle firmaların kullandığı ihracat kredileri 2 yılda yüzde yüz arttı. Milletvekili Hüseyin Şahin, bankanın Bursa’ya şube açması yönünde taleplerin arttığını belirterek, yeni hedeflerinin bu olduğunu söyledi.
Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Eximbank’ın tek personel ile çalıştığı 2012 yılında Bursa’da sadece 399 milyon 510 bin 871 dolar kredi kullandırdığını hatırlattı. Şahin, Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisine sahip olan Bursa’daki firmaların bankanın desteklerinden gerektiği kadar yararlanamadığını hatırlatıp, bu duruma son vermek için harekete geçtiğini söyledi. Vekil Şahin, “Önce Başbakan Yardımcımız Ali Babacan ile görüşüp destek aldık. Daha sonra Banka yetkilileriyle temas kurduk ve böylece Bursa irtibat bürosuna personel takviyesi yapıldı. Banka Bursa’daki tanıtımlarına da hız verdi” dedi.
BURSANIN KREDİ PAYI 4 KAT ARTTI
Yapılan çalışmaların etkisini hızla gösterdiğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, kredi başvurularının attığını ifade ederek, “Bursa’dan kullanılan krediler 2013 yılında 663 milyon 663 bin 144 dolara, 2014 yılında da 805 milyon 156 bin 644 dolara yükseldi. Böylece 2012 yılına göre artış iki kat oldu” diye konuştu.
2012 yılında Bursa’nın Türkiye’de kullanılan toplam kredilerdeki payının yüzde 1 olduğunu kaydeden Milletvekili Hüseyin Şahin, bu payın 2013 yılında yüzde 3,36’ya, 2014 yılında da yüzde 4,02’ye yükseldiğini söyledi.
Bursalı firmaların diğer bankalara göre çok avantajlı olan Türk Eximbank’ın ihracat desteklerinden yararlanma oranının artmasını sevindirici olduğunu dile getiren Milletvekili Hüseyin Şahin, “Yaptığımız girişimlerin olumlu sonuçlanması bizi memnun ediyor. Ülkemizin ihracatına büyük destek veren Bursa’daki sanayicilerimize katkı yapmak ve destek olmak en önemli görevimizdir” dedi.
“İHRACATIMIZI 8 YILDA 3 KAT ARTTIRMALIYIZ”
Türkiye’nin 2023 yılı için koyduğu hedefler arasında yıllık 500 milyar dolarlık ihracat yapmak olduğunu vurgulayan Milletvekili Şahin, bu yüzden ihracatçılara her türlü desteği verdiklerini söyledi. Dünyada son yıllarda yaşanan ekonomik krizlere rağmen Türkiye’de ihracat rekorları kırıldığını vurgulayan Milletvekili Şahin, “2014 yılında ülkemizden 157,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bursa’nın ihracatı ise yaklaşık 13 milyar dolar oldu. 2023 hedefimize ulaşmak için 8 yılda ihracatımızı 3 kattan fazla arttırmamız gerekiyor. Bunun için hükümetimiz ihracatçımıza her türlü desteği vermeye devam ediyor. Daha çok çalışıp, bütün olumsuzluklara rağmen ekonomimizi büyütmeliyiz. Katma değeri yüksek ürünleri üretmeli ve dış pazarlara satmalıyız” diye konuştu.