Rize’nin Fındıklı ilçesinde bugün gerçekleştirilmesi planlanan HES ÇED bilgilendirme toplantısı, önceden planlanan çevreci tepkilerinden dolayı başlamadan ertelendi.
Rize’nin Fındıklı ilçesinde yapılması planlanan Taşdibi Regülatörü ve HES projesi için bugün Fındıklı İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nde ÇED bilgilendirme toplantısı düzenleneceği duyurulmuştu. Halkın davet edildiği toplantı ile ilgili günler önceden duyuru yapılırken, Fındıklı Derelerini Koruma Platformu ve Derelerin Kardeşliği Platformu yapılması planlanan HES projesini protesto etmek için toplanacaklarını duyurdu.
Fındıklı’da HES yapılmasını istemeyen çevreciler günün ilk saatlerinde Fındıklı Meydanı’nda toplanarak toplantının planlandığı Halk Eğitim Merkezi önüne kadar yürüdü. Dört sözcü basın mensupları ile birlikte toplantının yapılacağı salona girdi. Salonda kimsenin bulunmadığını gören sözcüler toplantının gerçekleştirilemediği yönünde tutanak hazırladılar.
Derelerin Kardeşliği Platformu Fındıklı Sözcüsü Hüseyin Acar, bina önünde toplanan çok sayıda çevreciye hitaben yaptığı konuşmada, Fındıklı halkının her zaman olduğu gibi yine deresine ve suyuna sahip çıktığını belirterek yetkililerin herhangi bir resmi açıklama yapmadan toplantıyı belirtilmeyen bir tarihe ertelediklerini açıkladı. Acar toplantının düzenleneceği tarihte yine derelerine ve suyuna sahip çıkmak için bir araya geleceklerini söyledi.
Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Avni Ertaş ise yaptığı açıklamada, yapılanın Fındıklı halkına büyük bir saygısızlık olduğunu dile getirip, Fındıklı derelerini korumak için başlattıkları mücadeleyi yılmadan sürdüreceklerini söyledi.
Toplantıyı protesto etmek için bina önünde toplanan çok sayıda kişi toplantı gerçekleşmeyince HES firmalarının aleyhinde türküler söylediler.