Selçuk Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Artemis Kadın Emeği Pazarı’nı hayata geçirdi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle açılışı ertelenen Artemis Kadın Emeği Pazarı Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda açıldı. Açılışa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, eşi Ayşen Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bu projenin kadınların sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta daha güçlü olmalarını sağlayan bir proje olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, “Kadınlarımız ailemizin ana direğidir, çocuklarımızı yetiştirendir, ailemizi toplayan derleyendir. Dolayısıyla bu şekilde bir olanak sağlayarak kadınımızın daha iyi bir konuma gelmesi arzusu içerisindeyiz” dedi.
"PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK"
Kadınlara yönelik yapılan çalışmaları anlatan ve bu çalışmalar çerçevesinde Selçuk Kadın Danışma Merkezi’nin açıldığını, yine kadınların içinde bulunduğu Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin kurulduğunu hatırlatan Başkan Bakıcı, bunun yanında kadınlara yönelik birçok alanda da desteklenmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Kadınların toplumdaki yerinin önemine vurgu yapan Bakıcı, “Kadınlarımız bizlerin baş tacıdır. Onların iktisadi, kültürel, siyasi hayatta kendi ayakları üzerinde duran ve kendi gücünü ortaya koyan bireyler haline gelmesi bizim ödevimizdir. Belirttiğimiz ödev her kesime düşen bir görev olarak algılanmalıdır” diye konuştu.
"KADININ OLDUĞU YERDE GÜVENİLİRLİLİK ESASTIR"
Pazarın uzun süre açık kalması dileklerinde bulunan Bakıcı şöyle konuştu: “Bizim isteğimiz bu pazarda süreklilik sağlamaktır. Bunu gece pazarına da dönüştüreceğiz. Dolayısıyla ben bu pazarın uzun soluklu olacağını düşünüyorum. Bunun nedeni de kadınlarımıza olan güvendir. Kadının olduğu yerde güvenirlilik esastır. Burada toplam 70 stant var ve 140 kadın el emeklerini değerlendiriyor. Kadının kendi ayakları üzerinde durması ve ailesine katkı sağlaması çok önemlidir. Kadınlarımız ailemizin ana direğidir, çocuklarımızı yetiştirendir, ailemizi toplayan derleyendir. Dolayısıyla bu şekilde bir olanak sağlayarak kadınımızın daha iyi bir konuma gelmesi arzusu içerisindeyiz. Ben bu duygularla Kadın el emeği pazarımızın tüm Selçuklularımıza ve tüm kadınlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
"DÜNYA ÜZERİNDEKİ HER ŞEY KADININ ESERİDİR"
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise “Dünya üzerindeki her şey kadının eseridir. Ben bu vesileyle emeği geçen bütün hanımefendileri, belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum” diyerek Artemis Kadın Emeği Pazarı’nın hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Kaymakam Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı açılış kurdelesini kadınlarla birlikte kesti.
Stantları tek tek gezen Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı, onlara birer karanfil vererek pazarın hayırlı olması dileklerinde bulundular.