8 Aralık 2014 tarihinde Şanlıurfa’nın Ceylanpınar Sınır Birliği’nde nöbet sırasında cinnet geçiren Er Umut Aslan tarafından vurularak öldürülen Kütahyalı asker Ramazan Yel’in ailesine, Genelkurmay Başkanlığı tarafından ’şehitlik beratı’ gönderildi.
Berat, Yel ailesine Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu tarafından takdim edildi.
Anne Hatice Yel, Baba Yaşar Yel ve Ağabey Mürsel Yel, verilen beratın kendilerine teselli olduğunu belirttiler.
Baba Yaşar Yel, "Derin acımıza bir teselli kaynağı olmuştur. Canımız evladımız Ramazan’ın kutsal görev esnasında şehit olması ile kalbimiz kan ağlıyor.Onu unutmak asla mümkün değil ama bir yandan da onur duyuyoruz..Bizi teselli ederek derin acılarımızı paylaşan ve bu şehitlik beratını takdim ederek bizi onurlandıran Tugay ve Garnizon Komutanımız Sayın Tuğgeneral Celal Başoğlu’na da şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, Ramazan’ın ağabeyi Mürsel Yel, bir gazetede çıkan haberle ilgili olarak, "Gazete haberi tamamen hayal mahsulü.Gerçekleri yansıtmıyor.varsayımlar üzerine kurgulanmış bir haber.Biz diğer şehit Kadir Yıldız’ın ailesi ile de konuştuk.Olayın, Genelkurmay’ın açıkladığı gibi cereyan ettiğine inandık ve ikna olduk.Ne derlerse desinler kafamızı karıştıramazlar” ifadelerini kullandı. (EFE)