Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı, bizzat da Bakan Çağatay Kılıç'ın kendisi bu konuya el atmış durumda. Bakan Kılıç, Ayşe Arman'ın bugünkü yazısının ardından, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, 1.5 ay önce bizzat yurda gittiğini, kız öğrencileri dinlediğini, rahatsız edildikleri yolda da yürüdüğünü anlattı.

"Yurtta kalan kız öğrencilerin isteği doğrultusunda, derhal ikinci kapının açılması talimatı verdim" diyen Bakan Kılıç, bu konudaki bürokratik yazışmaların yapıldığını, konuyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı Sinan Aksu'nun ilgilendiğini belirterek, şöyle konuştu; "Kız öğrencilerle konuşur konuşmaz, onların isteği doğrultusunda ikinci kapının açılması talimatı verdim. Her türlü yazışma yapıldı, onaylar alındı. Bu konu, bürokratik bir konu olduğu için bu kadar uzun sürdü. Ancak Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı bizzat konuyla ilgileniyor. Alınması gereken her türlü onayı, hızlandırmak için tek tek takip ediyor, telefon ediyor. Deyim yerindeyse, onayların tamamlanması için İstanbul'dakileri sürekli bunaltıyor. Bürokratik işlemlerde de en sona gelindi. Bir tek Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin onayı kaldı. O kapı açılacak."

"POLİS DEVRİYESİNİN ARTTIRILMASINI SAĞLADIM"

Sadece ikinci kapı açılması için talimat vermekle kalmadığını, kız öğrencilerin yurda giriş çıkışlarında rahat edebilmeleri için, söz konusu yolda polis devriyesinin iki katına çıkarılmasını istediğini ve bunun gerçekleştirildiğini de söyleyen Bakan Kılıç, "Kız öğrenciler, rahatsız edildikleri yolda ışıklandırmanın az olduğunu söylemişlerdi. Ben de aydınlatma için neler yapabileceğimizi sordum. Bakanlık olarak, yurdun dışına karışmamız mümkün değil. o yüzden, 'gerekirse yurdun duvarına, yolu aydınlatılacak şekilde projektör koyun' talimatını da verdim" diye konuştu.

Bakan Kılıç, 1.5 ay önceki ziyaretinde kız öğrencilerin tüm şikayetlerini dinlediğini, yemekhanede kuyruk olduğuna, çok beklendiğine ilişkin bir şikayet üzerine, hemen ertesi hafta yemekhanedeki dağıtım terminallerinin ikiden dörde çıkarıldığını, beşinci terminalin de kurulmak üzere olduğunu da anlattı.

"BENİM DE İKİ KIZIM VAR. O KIZLAR BİZE EMANET..."

Bakan Kılıç, kendisini en çok üzenin ise, "kız öğrencilerin şikayetlerine duyarsız kaldığı" yönündeki açıklamalar olduğuna vurgu yaparak, "benim de iki kızım var. Eğitim almak için evlerinden uzaktaki kız öğrencilerin rahatsızlıklarına duyarsız kalabilir miyim? O kız öğrenciler bizlere emanet" diye konuştu.