Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ‘Ufka Yolculuk’ adlı kitap okuma yarışmasının ödül töreni düzenlendi.
Kahta Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tünçmen, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşları katıldı.
Zinde Gençlik Spor İzcilik Kulübü, Son Peygamber Platformu ve Kah-Çev tarafından hazırlanan, ‘İdeal İnsan Son Peygamber Hz. Muhammed’in (SAV) Hayatı’ konulu düzenlenen, ‘Ufka Yolculuk’ kitap okuma yarışmasının ödül töreni Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.
Açış konuşmasını yapan Kahta Eğitim Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kucak, "Bu yarışma ile ideal insan Peygamberimiz Efendimizin (sas) hayatını sahih kaynaklardan okumak, O’nu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O’nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması hedeflendi. Bunun yanında okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, anlayan, düşünen ve okuduğunu bilgiyle hayatına istikamet veren bir yerlerin yetişmesine katkı sağlamak, toplumun hassaten gençlerin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak gayesiyle düzenlenmiştir” dedi.
Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haci Duran ise konuşmasında, "Yüce Allah diyor ki; ‘Ey Müminler Allah’ın gönderisi olan peygamberden çok güzel örnekler vardır.’ Eğer Allah’ın zikri ile hemhal olmak istiyorsanız Resulü Ekrem gibi yaşamak istiyorsanız, O Allah’ın size bir gönderisi ve örnektir. Kendini Cenabı Hak’a o kadar vermiş ki doğruluk sadakat onun hayatının hemen hemen bütün aşamalarında hiçbir zaman vazgeçmemiş şeylerdir. Resulü Ekrem (as) kendisine verilen görev gereği insanlara sürekli hakkı hakikati cenabı hakkı ve imanı anlatıyordu" dedi.
Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere bilgisayar, bisiklet, tablet, müzik çalar, kitap seti hediye edildi.
Türkiye genelinde 81 ilde tertip edilen yarışmaya 260 bin civarında kayıt yapıldı. Kahta’da 1.571 kayıttan 926 yarışmacı katıldı. 3 okul ve bir cezaevinde olmak üzere 4 merkezde 65 gönüllü öğretmenler nezaretinde sınav yapıldı.