ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Kars'ın Kağızman ilçesinde 2008 yılında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade onbaşı Onur İlhan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit ailesinin, Şavşat ilçesinin Ülkü Ulusoy Caddesi'ndeki evinde gerçekleştirilen ziyarete, Vali Doğanay’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Müstear Yardımcısı Mustafa Kahraman, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Oğuz Can, İl Emniyet Müdür Vekili Serkan Yılmaz, İlçe Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ile İl Müftüsü Kemal Uçkun katıldı.

Vali Doğanay, bir anne babanın, evladını vatan uğruna şehit vermesinin çok zor bir durum olduğunu belirterek, "Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz. Şehitlik öyle bir mertebe ki bizim inançlarımız ve kültürümüzde nice anne ve babalar, vatanı, milleti uğruna görev yapan, nöbet tutan nice askerlerimizin isteyip de ulaşamadığı bir mertebedir." ifadelerini kullandı.

Şehidin babası Alim İlhan ise oğlunun terhisine sadece 15 gün kala şehit olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hayatının baharında oğlumu bu vatana, bu toprağa, bu millete şehit verdim. Devletimiz, milletimiz sağolsun. Devletimiz ve hükümetimiz bizlerin hep yanında oldu. Acılarımızı paylaştı, bizlere her zaman moral verdi. Devlet büyüklerimiz bizleri evimizde ziyaret ederek, biz şehit ailelerine değer verdiğini her fırsatta gösteriyor."

Ziyarette, İl Müftüsü Kemal Uçkun tarafından Kuran'ı Kerim okundu ve dua edildi.