Diyarbakır’da PKK’lılar rögara tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamanın polis aracının geçişinden saniyeler sonra yaşanması nedeniyle saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Merkez Yenişehir İlçesi Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde PKK’lılar, önceki gece zırhlı polis aracının geçişi sırasında önceden rögara mutfak tüpü içinde döşedikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlatarak saldırı düzenledi. Patlamanın polis aracının geçişinden saniyeler sonra yaşanması nedeniyle saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Evleri hasar gören vatandaşlar, “Kime ne zararımız dokundu, Allah hakkımızı kimseye bırakmasın” diye tepki gösterdi.

Silvan’da mayın patlatıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi karayolu Yolarası mevkiinde daha önce PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, dün saat 10.45’de askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Konvoyda bulunan bir askeri araçta hasar meydana gelirken, yetkililer herhangi bir yaralama ve can kaybının olmadığını söyledi.



Markete el yapımı patlayıcı attı

Mersin’de bir markete önceki akşam PKK yandaşı kar maskeli 2 kişi el yapımı patlayıcı atıp kaçtı. Patlayıcının atıldığını fark eden market çalışanları ve içerideki müşteriler kaçarak olaydan yara almadan kurtulurken, küçük çaplı yangın kısa sürede söndürüldü. İş yerinin güvenlik kamera görüntüleri inceleyen polis, patlayıcıyı İ.E. ve H.K.’nın attığını saptadı. Kısa sürede yakalanan şüphelilerden İ.E.’nin ayakkabılarının üzerinden çorap giydiği tespit edilirken üzerlerinden kar maskesi ve eldiven çıktı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen PKK yandaşları mahkeme tarafından tutuklandı.