Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da dört gün önce günlük tura çıkan bir teknenin personeli tarafından su yüzeyinde bitkin halde bulunan ve sıcaktan etkilendiği için uçamadığı sanılan kızıl şahin, veterinerdeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Bir süre daha kontrol altında tutulacak olan yırtıcı kuşun daha sonra doğaya salınacağı belirtildi.
Bitez'de dört gün önce günlük bir tur teknesinin personeli, su üzerinde hareket etmeye çalışan bir kızıl şahini fark etti. Sudan alınan yırtıcı kuş, hayvansever Aquapro Dalış Merkezi sahibi Kenan Doğan'a teslim edildi. Doğan ise bitkin haldeki kızıl şahini, Animale Center Ahmet Kurt Veteriner Kliniği'ne götürdü. Dört günlük beslenmenin ardından kızıl şahin güçlenerek sağlığına kavuştu. Bodrum'da genellikle kızıl şahin türüne rastlandığı öğrenilirken, sağlığına kavuşan kuşun bir süre sonra doğaya salınacağı belirtildi.
Kliniğin veterinerlerinden Ertan Sözbilen, "Bize geldiğinde çok güçsüz düşmüştü. Kırık, çıkık gibi herhangi bir şey tespit etmedik. Burada sadece besledik. Şimdi durumu gayet iyi" dedi. Özel eldivenle yırtıcı kuşu kutusundan çıkaran Sözbilen, "Sıcak havalardan etkilendiğini tahmin ediyoruz. Tabi bu bilimsel bir durum değil, sadece tahmin. Çünkü bu hale getirecek başka bir belirti bulamadık. Şimdi yiyecek yiyor ve kanatları çalışır halde" dedi.
Kliniğe her sene 3-4 tane şahin geldiğini belirten Sözbilen, birçoğunun yaşamadığını, genelde insan elinden kolay kolay beslenmediklerini ve açlıktan dolayı yaşamlarını yitirdiklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI