Ordu’nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Kırlı Mahallesi’nde konaklayan mevsimlik tarım işçileri, şiddetli yağışlardan olumsuz etkilendi. Konaklama alanının hemen yanında bulunan derenin taşması sonucu işçilere ait kumanya ve eşyalar zarar gördü. Ordu Valiliği koordinesinde, Perşembe Kaymakamlığı tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda işçilere gıda, giyecek ve gerekli yardımlar yapıldı. Ayrıca alanın yakınında bulunan kapalı spor salonu ve okul da işçiler için hizmet veriyor. 

Mevsimlik tarım işçileri, sağanak sonrası sel olduğunu, çadırlarındaki yiyecek ve giyeceklerin akıntıya kapıldığını hatta canlarını zor kurtardıklarını söylediler. Yetkililerin kendilerine yardım edip sahip çıktıklarını belirten işçiler, herkese teşekkür ettiler. 

METREKAREYE 200 LİTRE YAĞMUR
Olayın yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, ilk olarak işçilere 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Olayın yaşandığı bölgede kısa sürede etkili bir yağış olduğunu aktaran Kaymakam Arık, “İnanılmaz derecede yoğun bir yağış yaşandı. Metrekareye 150-200 litre civarında bir yağış düştü ve bu çok kısa bir sürede gerçekleşti. Yoğun yağış esnasında vatandaşlarımızın çadırları, alan alabora oldu. Buradaki düzen ve nizam ciddi anlamda zarar gördü. Buradaki yağışla birlikte biz hemen buradaki vatandaşlarımızı tahliye ettik. Kapalı spor salonuna ve okullara yerleştirdik. Onların öncelikle can güvenliğini sağlanması noktasında yoğun çaba sarf ettik” dedi.