Birbirinden farklı ve renkli etkinliklerle, çocukların eğlenirken öğrenmelerini ve grup halinde çalışarak sosyal yönlerini geliştirmelerini amaçlayan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Çocuk Atölyesi’nin küçük konukları ‘tabaktan akvaryum’ yapımını öğrendi.
Daha önce, ‘kurabiye’, ‘süslü yumurtalar’, ‘maske’, ‘ahşap boyama’, ‘kolye yapımı’, ‘tişört boyama’, ‘robot yüzler” gibi çok farklı ve eğlenceli konularda açılan atölyelere katılan çocuklar, bu kez de ‘tabaktan akvaryum yapma’ konusundaki hünerlerini sergiledi. Katılımın ücretsiz olduğu ve tüm malzemelerin Piazza yönetimince sağlandığı atölyedeki çocuklar, kendilerine verilen tabakları uzman eğitmenlerin gözetiminde, hayal dünyalarındaki renk ve desenlerle süsleyerek sevimli akvaryumlara dönüştürdü.
ÇAKIL TAŞLARI VE BALIKLARLA SÜSLEDİLER
Piazza’nın küçük konukları, tabaktan akvaryum yaparken tüm dikkatlerini çalışmalarının üzerine yoğunlaştırdı. Çocuklar, tabakları denizin mavisine boyayıp, üzerine çakıl taşları ve balıkları simgeleyen süsleri yapıştırırken aileleri ise onları keyif ile izleyip fotoğrafladı.