Gaziantep İmam Hatip Liseleri Mezunları ve gönüllüleri (GAİMDER) 11’inci pilav gününde bir araya geldi.
GAİMDER tarafından Mehmet Hayri Akınal Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen geleneksek pilav günü kutlamalarına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Canan Candemir Çelik, GAİMDER Başkanı, İsmail Bozo, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve öğrenci velileri katıldı.
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan pilav günü, öğrencilerden oluşan mehter takımı gösterisiyle devam etti. Ardından küçük yaştaki okul öğrencisinin Kuran-ı Kerim okuması dinleyenleri duygulandırdı. Mini tiyatro gösterinin yapıldığı geleneksel pilav gününde imam hatip liseli öğrenciler şiir okudu.
GAİMDER 11. Pilav günü kutlamasının programında açılış konuşması yapan GAİMDER Başkanı, İsmail Bozo, İmam Hatipli olarak her zaman bu neslin yetişmesi için, elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek, “Yeni bir medeniyet oluşturmak için, yalnızca bir eğitimci olarak değil toplum olarak, ne gerekiyorsa bunları yapacağız” dedi.
İstanbul’un Fethi’ni kutluyoruz diyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Canan Candemir Çelik, Fetih ruhunun konuştuğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“İşte bu fetih gününü konuştuğumuz bugünlerde, o fetih ruhunu yetiştiren nesli, yine İmam Hatip ruhuyla buluşturduğumuzu, söylemek istiyorum. Gerçekten İmam Hatip ruhuna sahip milli ve manevi değerleri yükselmiş gençlerimizi burada görmek, bizleri ayrınca mutlu ve menün ediyor. İnşallah Türkiye’nin geleceğinde, Türkiye’nin inşasında, hep beraber, imam hatip mezunlarımızdan çok ümitliyiz. 2023, hedeflerin i gerçekleştirecek olanlar bizim imam hatip ruhuna sahip gençlerimizdir. 2053 hedeflerini gerçekleştirecek olanlar, bizim imam hatipli gençlerimizdir. Yine 2071 hedeflerini biz imam hatip mezunlarımızla beraber gerçekleştireceğiz.”
“28 ŞUBAT’TA İMAM HATİP LİSELERİNE, KİLİT VURMA AŞAMASINA GELİNMİŞTİ”
28 Şubat’ta İmam Hatip liselerine kilit vurma aşamasına gelindiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, “Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız kızını imam hatip lisesine göndermek istiyor. Kız geçen gün beni aradı dedi amca imam hatipliler, avukat olabiliyor mu? Dedim kızım imam hatiplileri Cumhurbaşkanı bile oluyor. Gerçekten 28 Şubat’ın koyu baskı dönemlerinde, İmam hatip liselerine de kilit vurma noktasına gelinmişti. Ama bugün aramızda birçok gerçek kahraman var. İmam hatip liseleri milletin kurduğu okullardı. O yüzden millet bu okullara sahip çıktı. İmam hatip sayısı 70 binlere 60 binlere kadar düşmüştü. Ama bugün hamdolsun 1 milyonun üzerinde okuyan imam hatipli öğrencimiz var. Buda gerçekten Türkiye’nin gidişatına yönelik çok iyi bir yolda olduğumuza dair iyi bir örnektir” ifadelerini kullandı.