Ümit TÜRK/ İSTANBUL, ()  İSTANBUL'da 2 Ekim sabahı bir çok ilçede Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Savcılık sorguları devam eden şüphelilerin yakınları ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Buldan ve beraberindekiler burada basın açıklaması yaptı.

"GÖZALTINDA KADIN POLİSLER KADIN ARKADAŞLARIMIZI DARP ETTİ"
HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "İstanbul'da içerisinde il yöneticileri, ilçe eş başkanları ve HDP çalışanlarının olduğu 52 arkadaşımız gözaltına alındı ve bugün savcılıkta ifadeleri devam ediyor" dedi. Gözaltına alınanların hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ve gözaltındayken darp edildiklerini ileri süren Buldan, "Özellikle kadın arkadaşlarımıza yapılan uygulama Türkiye açısından bir utanç tablosudur. Kadın arkadaşlarımız sağlık kontrolüne götürülürken yolda kadın polisler tarafından darp edildiler. Kendilerine zorla istiklal marşı okutulmaya çalışıldı. Ve kendilerine 'ne mutlu Türküm diyene' dedirtmek için zulüm uygulattılar" diye konuştu.
Yapılanların 90-95'li yıllara değil, 80'li yıllara geri dönüşün bir göstergesi olduğunu ifade eden Buldan, "İstanbul bugün Diyarbakır cezaevi olmuştur. Diyarbakır cezaevinde 80'li yıllarda insanlar, işkencelerden geçiriliyordu. Orada insanlara 'ne mutlu Türküm diyene' dedirtiliyordu ve insanlara İstiklal marşı zorla okutuluyordu" diye konuştu.

"HDP'NİN GÜCÜNÜ ZAYIFLATMAYA ÇALIŞAN BİR UYGULAMADIR"
Yapılan operasyonu için, "AKP'nin katliam politikası, siyasi soykırım operasyonu" nitelemesinde bulunan Pervin Buldan, "1 Kasım seçimlerine giderken HDP'nin gücünü zayıflatmaya çalışan, HDP'yi kriminalize etmeye çalışan bir uygulamadır" dedi.
Buldan, "Çok açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki, AKP zihniyetine karşı, Recep Tayyip Erdoğan'ın emirlerine karşı, bu halk Türkiye'de direnecek ve 1 Kasım seçimlerine çok daha güçlü bir şekilde hazırlanacaktır" şeklinde konuştu.