Araç Belediye Başkanlığı tarafından ilçeye okumaya gelen öğrencilerin hizmetinde kullanılmak üzere yurt arazisi satın alındı.
Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu’nun açılmasıyla birlikte ilçeye okumaya gelen öğrencilerin konaklayabileceği yurt oluşturmak için Araç Belediyesi tarafından yurt arazisi satın alındı.
Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, ilçeye okumaya gelen öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek için harekete geçtiklerini belirterek, “Yurt yapılmak üzere Yeşil Mahallede bulunan arazi, Araç Belediyemiz tarafından satın alındı. Okulumuzun yapılmasında da her zaman katkıları bulunan Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili, Gültekin Vergili, Nazım Çapraz’ın bağışladıkları arazinin çevresindeki Mehmet Vergili’ye ait arazinin de kamulaştırılması yapılarak yüksekokul öğrencilerine yurt binası yapılmasını amaçlıyoruz” dedi.
İlçede sosyal, ekonomik ve kültürel hayata canlılık katan Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu’nun gelişip büyümesi için mücadele verdiklerini ifade eden Ayanoğlu, “İlerleyen zaman dilimlerinde de 2 binlerin üzerine çıkarmayı hedeflediğimiz öğrenci sayısı ve ilçemizin bir üniversite şehri olabilmesi yönündeki hedefimizde önemli bir adımı daha attığımızı düşünüyorum. Allahın izniyle ilk adımı attık, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.