ÇORUM (AA) - Çorum'da tartıştığı eşi ve baldızını çakıyla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 39 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Fikret Kaleli ile müştekiler Makbule Kaleli, Fatma Yetim ve tarafların avukatları katıldı.

Fikret Kaleli, savunmasında, olaydan dolayı pişman olduğunu, bir anlık sinirle eşi ve baldızını yaraladığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır ayrı yaşadıklarını, eşini çok sevdiğini anlatan Kaleli, "Onu kaçırarak evlendim. O boşanmak istiyordu. Cep telefonunda çeşitli mesajlar buldum. Daha sonra İstanbul'a gitti. Döndüğünde olay günü karşılaştık. Boşanmak istediğini, oğlumuzun velayetini de vermek istemediğini söyledi. Bir anlık sinirle yanımda bulunan çakı ile eşimi ve baldızımı yaraladım. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

Makbule Kaleli ise evli oldukları 14 yılda eşiyle sürekli tartıştıklarını, mutlu evlilikleri bulunmadığını belirterek, "Olay günü oğlumun nüfus cüzdanını kendisine verdim. Daha sonra kardeşimle beni takip etmiş. Ara sokağa geldiğimizde beni bıçakladı. Sonra da kardeşime tekmeler savurarak onu da bıçakladı. Ardından kaçmaya başladı. Arkasından koştum, yaralı olduğum için belli bir süre sonra ben de yere düştüm. Şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Fatma Yetim de sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Çorum'da 27 Eylül'de Makbule Kaleli (32) ile yanında bulunan kardeşi Fatma Yetim (27), kendilerini takip eden ayrı yaşadığı eşi Fikret Kaleli tarafından çakıyla yaralanmıştı. Yaralılar, kaldırıldıkları Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış, Fikret Kaleli ise tutuklanmıştı.

Cumhuriyet savcılığının sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit ve hakaret" suçlarından eşine 24, baldızına ise 15 yıl olmak üzere 39 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ettiği iddianame, Çorum Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.