SAMSUN (AA) - Samsun Valiliğince, Samsun - Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili yerinde gözlem yapmak amacıyla, basın mensuplarıyla Ankara - Konya Hızlı Tren seyahati gerçekleştirildi. 

Yerel ve ulusal basın mensuplarının yanı sıra Samsun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay'ın katıldığı gezide, gazeteciler Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan Hızlı Tren Projesi konusunda yerinde gözlem yapma fırsatı buldu. 

Gezi sırasında programla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Atalay, Samsun Valiliği olarak söz konusu gezi programını gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Amaçlarının yüksek hızlı tren yolculuğunun sağladığı avantajlar ve yaşattığı konforu basın mensuplarıyla birlikte deneyimlemek olduğunu ifade eden Atalay, "Samsun kamuoyunda bu konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu gezi sonrasında Valimiz İbrahim Şahin'in de katılacağı toplantıda geziye katılan basın mensubu arkadaşlarımız izlenimlerini ve düşüncelerini paylaşacak. Temennimiz o dur ki, Karadeniz Bölgesi için 2019 yılında hayata geçirilmesi düşünülen Yüksek Hızlı Tren'in daha yakın bir zaman diliminde ilimizle buluşmasını hızlandırmaktır" diye konuştu.

Atalay, söz konusu gezi programının düzenlenmesine imkan sağlayan Vali Şahin'e ve yoğun gündemlerine rağmen gezi programına katılan basın mensuplarına teşekkür etti.