Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Beylikova İlçesi’ni gitti.
Vali Tuna, Beylikova İlçesi’ndeki ilk ziyaretini Beylikova Kaymakamlığına yaptı. Kaymakamlık ziyareti esnasında Vali Tuna’yı, Kaymakam Selçuk Haykırış, Belediye Başkanı Özkan Alp ve ilçe kurum müdürleri kapıda karşıladı. Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Vali Tuna, ilçede yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Haykırış’ tan bilgi aldı.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Özkan Alp’ı makamında ziyaret eden Vali Tuna, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Önümüzdeki günlerde Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) tarafından Beylikova’ya bir şube açılacağını belirten Başkan Alp, alınıp satılan hububatın kolaylığı için bu şubenin gerekli olduğunu kaydetti. Başkan Alp, ilçeye yapılacak bu tip yatırımların göçü engelleyeceğini söyleyerek, ETB Başkanı Ömer Zeydan’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Belediye ziyaretinden sonra Vali Tuna, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Vali Tuna, önemli yatırımlar açısından Beylikova İlçesi’nin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Vali Tuna ve beraberindeki heyet daha sonra Anadolu Tarım Kredi Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası’nı gezerek, Genel Müdür Ramazan Ürkel’den, fabrikanın genel durumu ve yapılan üretim hakkında bilgi aldı. Buradaki ziyaretlerinden sonra Vali Tuna ve beraberindekiler, Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayii Bölgesi’ndeki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, Bölge Müdürü İnş. Müh. Musa Çoban’dan bilgi aldı.
Yapılan çalışmaları yakından inceleyen Vali Tuna, Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin, Beylikova İlçesi için çok değerli olduğunu söyledi. Çalışmaların önemli bir yere geldiğini aktaran Vali Tuna, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yüklenici firma yetkilisi tarafından İnşaat çalışmalarının bu sene biteceğini öğrenen Vali Tuna, inşaatın bitmesiyle birlikte bölgenin ekonomik ve ticari anlamda büyük değer kazanacağını sözlerine ekledi.
Vali Tuna’ya bu ziyaretleri esnasında, Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Beylikova Kaymakamı Selçuk Haykırış, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ve ilçe kurum amirleri eşlik etti.