İzmir ve çevresinde etkili olan yağışlar, barajlardaki doluluk oranını artırdı.
İzmir’de, kış döneminde etkili olan yağışlar, barajlara yaradı. Son dönemdeki yağışlar, bölgedeki barajlardaki su seviyesini iki kat artırdı. Özelikle, en önemli barajlar arasında yer alan Beydağ Barajı’ndaki su seviyesi, son yağışlarla birlikte yüzde 52’ye ulaştı. Barajdaki su miktarı ise 128 milyon metreküpe ulaştı. 23 Aralık 2014 tarihinde 78 milyon metreküp olan su miktarı, yaklaşık 4 ayda 50 milyon metreküp artış gösterdi.
Toplam kapasitesi 248 milyon metreküp olan Beydağ Barajı’nda doluluk oranının her geçen gün arttığını kaydeden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, "Bölgemizde son yılların en yağışlı mevsimi yaşanıyor. Bu durum Beydağ Barajı’na da yansıyor. Yaklaşık 4 ayda 50 milyon metreküp artış ölçüldü. Yağışların sürmesinin yanı sıra Küçük Menderes’in kaynağı olan Bozdağlar’da karların erimesiyle de bir süre daha baraj beslenmeye devam edecektir diye düşünüyoruz.
Sulama sezonuna son yılların en yüksek doluluk rakamlarıyla başlayabiliriz. Son yıllarda kurak geçen mevsimleri unutmadan suyumuzun her damlasını korumak, israf olmasına izin vermemek için tedbirlerimizi daha da sıkı hale getirmeye devam edeceğiz” dedi.