Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik ekipleri, her gün 2.5 milyon insanın geçtiği Kızılay’da çok kirlenen bölgeleri yıkıyor, yazıları siliyor.
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi’ne bağlı Kent Temizlik ekipleri, sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin de en çok yaya yoğunluğu yaşanan bölgelerinden biri olan Kızılay’da kirlenen yaya kaldırımlarını temiz tutmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kent Temizlik ekipleri, Kızılay’da özellikle akşam toplu çöp poşeti bırakılan yerleri sıcak sulu sistemlerle deterjanlı olarak yıkıyor ve yayalara sağlıklı bir yürüyüş ortamı hazırlıyor. 24 saat süreyle Kızılay’ın temiz kalması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yaya kaldırımlarına ve yaya dinlenme alanlarına yazılan yazıları da silerek temizliyor. Yoğunluğun yaşandığı Güvenpark ve Güven Anıtı çevresinde oturma gruplarına yazılmış yazıları “kumlama” sistemiyle silen Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik ekipleri, görsel kirliliği de ortadan kaldırmaya çalışıyor.
Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik ekipleri, Kızılay bölgesinde yoğun olarak bulunan lokantalar, pastaneler ve fast food işletmeleri tarafından çöp bırakılan noktalarda da rutin temizliğin yanı sıra sık sık sıcak sulu ve çevreye zarar vermeyen kimyasallar kullanarak çevreyi hijyenik hale getiriyor.