AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, aralarında Mersin’in de bulunduğu 9 pilot ilde uygulanacak olan İş Kulüpleri Projesi ile Mersin’de iş hayatına katılımın artacağını belirtti.

AK Parti İlçe Başkanı Gültekin, yazılı bir açıklama yaparak, İş Kulüpleri Projesi’nin sağlayacağı imkanlara değindi. İş Kulüpleri Projesi’nin insanlara profesyonel destek sağlayacağını ifade eden Gültekin, “Ülkemizdeki işsizliğinin önemli nedenlerinden birisi kişilerin iş arama konusundaki bilgisizliği. Madde bağımlıları, sosyal yardım yararlanıcıları ve gençler gibi dezavantajlı gruplar başta olmak üzere vatandaşlarımız nasıl iş arayacağını bilmiyorlar. Bazı insanlarda da iş arama motivasyonu ve özgüven eksikliği var. Bu etkenler insanların iş bulmalarını engelliyor. İş Kulüpleri Projesi ile hükümetimiz, bu engelleri aşabilmek adına vatandaşlarımıza profesyonel destek sağlayacak” dedi.

Mersin’in İş Kulüpleri Projesi’nin uygulanacağı pilot iller arasında olmasından duyduğu sevinci dile getiren Başkan Gültekin, Mersinlilerin bu imkandan yararlanmaları gerektiğinin altını çizdi. Gültekin, “İş Kulüpleri Projesi ile mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama, kariyer planlama, telefonla görüşme gibi teorik ve pratik bilgilerle gençler kısa sürede iş hayatına kazandırılacak. Çalışmak isteyen herkese göre bir iş mutlaka var. Önemli olan bu fikrin kişide oluşması, gerekli özgüven ve motivasyonun sağlanması. Proje ilk etapta Mersin, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Sakarya ve Trabzon olmak üzere 9 pilot ilde uygulanacak. Mersin’in pilot illerden birisi olması bizim için sevindirici, gençlerimiz ve uzun süredir iş bulamayan vatandaşlarımız için de güzel bir fırsat. Mersinli vatandaşlarımız devletimizin sunduğu bu imkandan mutlaka yararlanmalılar. İş Kulüpleri Projesi ile Mersin’de iş hayatına katılımın artacağını, nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın da azalacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.