SAMSUN (AA) - Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı ekipler, Karadeniz’de özellikle yaz dönemlerinde ve turizm sezonunda sıklıkla karşılaşılan plajdan boğulma olaylarının önlenmesine ilişkin el broşürü dağıttı.

Ekipler, halkın yoğun olarak kullandığı tüm halk, özel plajlar ile denize girmeye müsait alanlarda vatandaşlara broşür verdi.

Vatandaşlara, havaların ısınması ve plajların vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılması sebebiyle, boğulma olaylarının önlenebilmesi maksadıyla olumsuz hava ve deniz şartlarında denize girmemeleri, çeken akıntı konusunda dikkatli olmaları ve neler yapabilecekleri konusunda bilgi verildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin üzücü olayların önlenmesi maksadıyla 7 gün 24 saat görevinin başında olduğu ve kendilerine ALO-158 ihbar hattından her an ulaşabilecekleri bildirildi.

Bu yılın yaz ayları başında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli toplam 2 bin 835 öğrenciye akıntılar hakkında konferanslar verildiği öğrenildi.