İzmir’de, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. İlter Denizoğlu tarafından geliştirilen ve patenti alınan Doctor Vox adındaki ses terapi sistemi, dünya üzerinde 30 ülkeye ihraç ediliyor.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. İlter Denizoğlu, ses terapisinde kullanılan Doctor Vox adındaki sistemi geliştirdi. Denizoğlu tarafından geliştirilen sistem, geçtiğimiz günlerde Cenevre’de düzenlenen 45. Dünya Buluş Fuarında altın madalya ve iki adet jüri özel ödülüne layık görüldü. Sistemin cerrahi tedavi olmadan uygulanan bir tedavi yöntemi olduğu belirtildi. Sistemin dünya üzerinde 30 ülkeye ihraç edildiği ifade edilirken, Medical Park İzmir Hastanesinde görev yapan Vokoloji Birim Sorumlusu ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. İlter Denizoğlu, sistemin ses kısıklıklarının temel tedavi yöntemi olduğunu belirtti. Op. Dr. Denizoğlu, "Ses terapisi davranışsal bir tedavi yöntemidir. Yani hastaya ilaç ve cerrahi uygulanmadan yapılan bir tedavi yöntemidir. Ses terapisinde zorluk hastanın terapiye uyumunu sağlamaktır. Verilen egzersizlerin doğru bir şekilde yapılması önemli bir unsurdur" dedi.

Doctor Vox nedir?

Ses terapisinde kullanılabilecek yeni bir sistem tasarımına girdiğini belirten Op. Dr. İlter Denizoğlu, "Bu sisteme Doctor Vox ismini verdik. Bu sistem ameliyatsız bir şekilde ses teli nodülü ve ses teli felcinde daha iyi ses çıkması için ve çeşitli ses kısıklıklarında kullanılan bir sistem. Şunun bilinmesinde yarar vardır; tedaviyi sistem yapmaz, klinisyen gerçekleştirir. Klinisyenin elinde işleyen bir sistem varsa tedavide büyük bir aşama kaydeder. Doctor Vox bu şekilde doğdu. Hastalar evlerine götürdükleri sistemlerle zengin bir geri bildirimle döndüler. Verilen egzersizleri doğru bir şekilde yapabiliyorlar. Sistem hastanın tedaviye uyumunu artırıyor ve bu tedavide büyük bir avantaj sağlıyor" şeklinde konuştu.

Bir egzersiz aracı

Doctor Vox’un ikinci bir avantajının ise profesyonel ses kullanıcılarının da sanki bir fitnes cihazı, yürüme bandı gibi kullanabilmesi olduğunu belirten Op. Dr. Denizoğlu, "Bu da profesyonel ses için önemli bir faktör. Şarkıcılar, öğretmenler, çağrı merkezi çalışanları, politikacılar, avukatlar Doctor Vox’u bir jimnastik aleti olarak kullanabilirler. Doctor Vox sisteminin içine sıcak su konulduğunda nefes alma kısmından hasta dışarıdaki kuru havayı suyun içinden geçirerek ses tellerini doğrudan nemlendirebiliyor. Hasta ayrıca kullanılabilecek bazı damlaları da Doctor Vox içinden geçirerek kullanabiliyor. Amerika’da bu sistemi kullanan bir ses sanatçısının önerisiyle bu sistemin cepte taşınabilen versiyonu da üretildi" diye konuştu.