Gambiya’nın bir şehri ile Aziziye’nin ‘Kardeş Şehir’ projesi kapsamında Erzurum’da bulunan Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie ve beraberindeki heyet, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu’nu ziyaret etti.
Büyükelçi Badjie’nin Atatürk Üniversitesi ziyaretine Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan’da katıldı.
Ziyarette, iki ülkenin çeşitli alanlarda işbirliklerinin olduğunu belirten Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie, Afrika’da en önemli sorunlardan birisinin çocuk ölümlerinin olduğunu ve bunlarla savaşmak istediklerini söyledi.
Türkiye’nin bütün kurumlarından bu konuda destek beklediklerini vurgulayan Badjie, Atatürk Üniversitesi’nin Afrika’daki doktorlara burada eğitim vermesini ya da öğretim üyelerini Afrika’ya göndererek eğitimlerine yardımcı olmalarını beklediklerini ifade etti.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, üniversite olarak her türlü desteği vermekten memnuniyet duyacaklarını belirterek, değişim programları çerçevesinde öğrenci kabul edeceklerini ve eğitim sahasında işbirlikleri yapabileceklerini sözlerine ekledi.