TOKAT (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, bağımlılıkla mücadele için en kapsamlı eğitim programını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yılmaz, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitimi Sertifika törenine katıldı. Yılmaz, proje için bir buçuk yıldır çalıştıklarını anlatarak, şunları belirtti: 

"73 ilde 27 bin rehber eğitim aldı. Biz neden bu TBM'yi bu kadar önemsiyoruz? Dünyada eğitimle ilgili önemli birkaç standart var. En önemlisi içeriklerin nasıl hazırlanması gerektiğiyle ilgilidir. Bu içeriklerin her yaş grubuna göre ayrı hazırlanması gerekiyor. Hele bağımlılıkla mücadele konusunda çocukların ve gençlerin birebir etkilendiği, sonuçlarının onlar üzerinde daha travmatik olduğu konularda içerik daha da önem kazanıyor." 

İçeriklerin hazırlanması için bir yıl boyunca çabaladıklarını ve çok ciddi bir kaynak harcadıklarını söyleyen Yılmaz, "Tüm görsel içerik uzmanlarca tek tek hazırlandı. Gerçekten büyük bir operasyon gerçekleştirdik. Yeşilayın destek verdiği projenin arkasında Sayın cumhurbaşkanımızın, Milli Eğitim Bakanımızın birebir durması, bizlerin de bu işe sahip çıkması neticesinde çok iyi bir noktaya geldik. İnşallah bu eğitim programları, bağımlılıkla ilgili yapılacak diğer eğitim programlarının lokomotifi olacaktır."

Tören sonunda TBM eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Tokat Vali Yardımcısı Bilgehan Bayar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Halk Sağlığı Müdürü Cihat Zülfüoğulları da katıldı.