İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Netaş'ın One Equity Partners'a ait yüzde 48,04'lük hissesinin ZTE'ye satışı sürecinde One Equity Partners'ın finansal danışmanı olarak görev üstlendi.

Banka açıklamasına göre, Yapı Kredi, verdiği finansal danışmanlık hizmetleriyle Türkiye'ye yabancı sermaye girişindeki öncü rolünü sürdürüyor.

Türkiye'nin bilişim sektörünün önde gelen firmalarından Netaş'ın One Equity Partners'a ait yüzde 48,04'lük hissesinin çok uluslu bilişim çözüm ve servis sağlayıcısı ZTE'ye yaklaşık 101 milyon dolar bedelle satış işlemi gerçekleşti. Yapı Kredi, bu süreçte One Equity Partners'ın finansal danışmanı olarak görev aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Feza Tan, Yapı Kredi'nin Kurumsal ve Ticari Bankacılık'ta sadece finansman alanında değil danışmanlık alanında da hizmet verdiğini vurguladı.

Sahip oldukları deneyim ve karşılıklı güven ile 2017 yılında da müşterilerine 360 derece hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Tan, şunları kaydetti:

"Günümüzde bankacı olmak sadece finansal hizmetler sunmak değil, aynı zamanda müşterinizin danışmanı olmayı da gerektiriyor. Biz de, 'Her müşteriye doğru strateji ile rehberlik etmek' misyonumuz, profesyonel bakış açımızla harmanladığımız yıllara dayanan deneyimimiz ve proaktif yaklaşımımız ile müşterilerimize şirket alım/satımı ve ortaklık konularında danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Hisse satışının ardından, Netaş ürün ve servis portföyünü genişleterek Türkiye ve yurt dışındaki büyümesini hızlandıracak, kazanacağı ilave teknolojik yetkinliklerle küresel pazardaki varlığını artıracak. Satıcı tarafın finansal danışmanı olarak yer aldığımız ve yılın en önemli satın alma işlemlerinden biri olan bu proje ile farklı coğrafyalardan yatırımcıları bir araya getirip, halka açık iki ayrı firmayı büyük bir gizlilik ve özenle yöneterek bu alandaki danışmanlık yetkinliğimizi bir kez daha ortaya koyduk."


- "Türkiye'nin en önemli oyuncularından olmaya devam edeceğiz"


Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye girişi ve uzun vadede katma değerli bilgi aktarımı sağlayacak bu projede görev almış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Tan, Yapı Kredi olarak 2017 yılında da Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında Türkiye'nin en önemli oyuncularından olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Söz konusu alanda uzman ekiple çok geniş bir yelpazede müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini aktaran Tan, şu açıklamalarda bulundu:

"Proje finansmanı, dış ticaret ve nakit yönetiminin yanı sıra Yatırım Bankacılığı birimimizle kurumsal finansman, sermaye yönetimi ve finansal danışmanlık alanlarında da en iyi örnekleri sergilemeyi sürdürecek, ülkemize katkı sağlayacak işlemlerde sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz."

Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında müşterilerine şirket alım/satımı ve ortaklık konularında danışmanlık hizmeti sunuyor ve pazarda etkin bir rol üstleniyor. Sınır ötesi işlemlere odaklanan banka, Türkiye'deki müşteri tabanı ile UniCredit'in İtalya, Almanya ve Orta ve Doğu Avrupa başta olmak üzere global müşteri ağı arasında köprü kurmayı hedefliyor.

Banka, 2016 yılında Yıldırım Holding'in Solventaş'ı alımı ve Abraaj Capital'ın Fibabanka'nın azınlık hissesini alımı işlemlerinde danışmanlık hizmeti verdi. Yapı Kredi, 2017 Mayıs ayında Banvit'in yüzde 79,5 oranındaki hissesinin satış işleminde Banvit ortaklarının münhasır danışmanı olarak da yer aldı.