Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin Özel Çevre Kurulu (ÖÇK) bölgelerinin 5. Bölge teşviklerinden yararlanamadığını bunun Bakanlar Kurulu Kararı’yla düzeltildiğini söyledi. Denizli'nin Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi'nde PAM Otel'in Kür Merkezi ile Termal Doğa Oteli törenle açıldı. Açılışa Bakan Zeybekci Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile turizmciler katıldı.

    Törende konuşan Zeybekci, bu zamana kadar Pamukkale ve Karahayıt’ın ÖÇK bölgesinde olduğu için turizm yatırımlarından 5. Bölge gibi yararlanamadığını ifade etti. Zeybekci, “Böyle bir zorluk vardı. Tam merkezi yararlanamıyordu, kenarları yararlanıyordu. Sarayköy’deki Tekkehamam’dan Çardak’daki Gölemezli’ya kadar bu havzanın tamamı turizm yatırım bölgesidir ve teşviklidir. Buralarda yaptığınız tüm yatırımlar 5. Bölge teşviklerine sahiptir. Ama ÖÇK alanı maalesef sıkıntısı vardı onu da hallettik.” dedi.

    Pamukkale ve Karahayıt’ın tarihteki termal turizm sağlık merkezi gibi olacağını vurgulayan Zeybekci, “Önünde hiçbir engel yok. Artık mazeret yok. Denizli’ye gelen turistler gece burada sizin otelinizde gece geç saate gelip sabahın köründe ayrılıp giden o turistler olmayacak. Gece buraya gelen turistler en az burada bir hafta burada kalabilecek.” diye konuştu.

    Türkiye’nin hedeflerini çok sürpriz bir şekilde yakalayıp geçeceğini öze süren Zeybekci, “152 milyar dolar olan ihracatımız bu sene inşallah 166 milyar doları da aşarak tarihi rekorlar kıracak. Yüzde 10 bu memlekette ihracatına artması demek rahmetli Özal’ın başlattığı ihracata dayalı o kalkınma modelini en başarılı adımlardan birinin atıldığı yıl bu yıl olacak. Artık biz Türkiye olarak Anadolu ve Trakya sınırları içerisinde imkân ve kaynaklarla Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği o muasır medeniyetler seviyesine gidemeyiz. Anadolu coğrafyasındaki o kaynak ve imkânlarla gelebileceğimiz yer belli bu kadar.” şeklinde konuştu.