Manisa Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara ilçesinde 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazanın yaralarını sarmak için ailelere yardım kararı aldı. Hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin ailesine ve yoğun bakımda yaşam savaşı veren tarım işçisine 10’ar bin lira yardım yapılacak.
Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazanın ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında tüm Türkiye’yi yasa boğan kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin ailelerine yardım kararı alındı. Çökelek Mahallesinin yaralarının sarılması ve ailelere destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi 10 bin liralık nakdi yardım yapılması kararı oy birliğiyle alındı. 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği kazanın tüm Türkiye’yi üzdüğünü belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çökelek Mahallesinde yaşanan kaza sonucu 15 vatandaşımız vefat etti. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. En azından 10 bin lira yardım yaparak ailelerimize destek olmak istiyoruz. Ayrıca Çökelek Mahallesinin komple yenilenmesi, taş döşemelerinin yapılması, mezarlıklarının düzenlenmesi ve hayatını kaybeden ailelerimizin çocuklarının kurslardan ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız” diye konuştu.
“RESMEN CİNAYET GİBİ”
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, ailelere destek olmak için Salihli Belediyesi’nin de 5 bin lira yardım kararı aldığını duyurdu. Kayda, “Gerçekten olayın olduğu gün Gölmarmara belediye başkanımızla birlikte olay yerindeydik. Bir daha böyle acıları yaşamayalım. Kazada değil resmen cinayet gibi bir şeydi. O günden itibaren çok kısa sürede olayın üzerine giderek yapılması gerekenleri yaptık. Bu süre içinde Salihli belediyesi olarak her aileye 5 bina yardım yaptık. Yine bugün 15 tarım işçimiz için mezarlarının yapılmasına başladık. Bu olayın atlatılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Geriye kalanlara yardımlarımız devam ediyor. Ailelerimizin çocuklarının üniversite mezunu olan gençlerin iş imkanı sağlamaya başladık. 3 kişiyi işe yerleştirdik. Köyün içindeki taş döşeme işini çok kısa sürede yapacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesine ve Gölmarmara Belediye Başkanına Akhisar Belediye başkanına çok teşekkür ediyorum. Mahalle adına sizlere ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum ” dedi. AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan da, kazada hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin şehit olduğuna inandıklarını belirterek, karara destek olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Çökelek Mahallesi’ne oy birliğiyle yardım kararı alındı.