ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, Kayseri Tanıtımı İletişim ve İş Geliştirme Birim Başkanı Mustafa Eren, İhlas Haber Ajansı Yozgat Bürosunu ziyaret ederek, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.
ORAN Tanıtım İletişim ve İş Geliştirme Birim Başkanı Mustafa Eren, ORAN Kalkınma Ajansı’nın iller arasında gelişmişlik farkını en aza indirmeyi amaçlayan, bölgenin sosyal ve ekonomik olarak kalkınmasına katkı veren, bölgesel kalkınma faaliyetlerinde tüm paydaşlar için koordinasyon sağlayan ve yönlendiren bir kurum olduğunu söyledi.
ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek İl Koordinatörü Timur Yıldız’da, Ajans olarak önce Yozgat’ın potansiyellerini tespit ederek hangi yatırımların yapılması gerektiği konusunda altyapı çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Öncelikle il dışındaki Yozgatlıların Yozgat’a yatırım yapmasını sağlamak ve diğer yatırımcıları ilimize çekmek için gerekli altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. ORAN Kalkınma Ajansı hazırlanan projelere destek sağlamaktadır. İlimizde destek alabilecek, istihdam sağlayabilecek projelerin hazırlanması için çaba sarf etmemiz gerekiyor. En önemlisi ise ilimizin potansiyellerini çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Yozgat 5’inci teşvik bölgesinde yer alıyor. Biz 6’ıncı teşvik bölgesinde olmamız daha iyi olacaktır ancak, biz şuanda 5’inci teşvik bölgesinin avantajlarını çok iyi anlatmamız ve yatırımcılara bunu ulaştırmamız gerekiyor” dedi.
Yıldız, ORAN Kalkınma Ajansı olarak, hem ajansın çalışmaları hem de Yozgat’ın tanıtımı için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.