Selçuk Üniversitesi (SÜ) Futbol Takımı, Üniversitelerarası 1. Futbol Ligi müsabakaları grubunda oynadığı müsabakalar sonrasında grup maçlarını yenilgisiz tamamlayarak birincilik kupasını kaldırdı. Takım böylelikle Antalya Belek’te düzenlenen müsabakalarda elde ettiği başarı sonucunda Mayıs 2015’te düzenlenecek ‘Yükselme Grubu Müsabakaları’na katılma hakkı kazandı.
Mayıs ayında düzenlenecek ve 6 takımdan oluşacak olan Yükselme Grubu Müsabakaları’nda 3 üniversite takımı, üniversitelerarası futbol kategorilerindeki en üst lig olan ‘Süper Lig’e çıkma hakkı elde edecek.
Mayıs ayındaki turnuvanın çok önemli olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, “Teknik ekibimizi ve sporcularımız kutlar başarılarının devamını dilerim. Takımımız başarılarıyla üniversitemizin adını önemli platformlarda duyuruyor. Bu nedenle mayıs ayında düzenlenecek turnuva üniversitemizin temsili ve prestiji açısından çok önemli. Bu turnuvadan da başarıyla çıkacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.