Türk Ocakları Salihli Şubesi bünyesinde Ahmet Demirel Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.
Türk Ocakları’nda düzenlenen açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enver Konukçu, Sakarya Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Selvi, Akdeniz Üniversitesi İTBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Kantarcı, CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu, Salihli Yazarlar Birliği Başkanı Gündüz Aydın, Türk Ocakları Başkanı Ersin Aybar ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Merhum Ahmet Demirel anısına yaptırılan kütüphanenin açılışı öncesi merhum Ahmet Demirel için ruhuna Fatiha okundu. Babası adına yaptırdığı kütüphanenin açılışında konuşan Ali İkbal Demirel, “Bu güzel ve anlamlı günde siz değerli dostlarla bir arada olmaktan ve rahmetli babamın isminin yer aldığı Ahmet Demirel Kütüphanesini açmaktan mutluluk duyuyorum. Kütüphaneyi açmamızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kütüphaneyi babam Ahmet Demirel anısına yaptık. Babam 1932 doğumlu olup 1952 yılında Salihli’ye gelmiştir. Okuma imkanı olmamış ve ilkokul mezunudur ama kendi imkanlarıyla kültürünü geliştirmiş, birikim yapmış ve bunun yanında evimizde 10 bine yakın bir kitap mevcuttur. Bunların bir kısmını Türk Ocakları’nda kütüphane olarak oluşturmak istedik. Bunda ki amacımız kültür birikimini oraya aktarmak ve oraya daha çok kitap vererek insanlarımızın kültürünü ve bilinçlenmesini artırarak kültürümüzü ve özellikle Türk kültürünü öğretmektir. Oradaki kitapların büyük bölümü Atatürk’le ve İslam dini ile ilgili olarak bir kaynak arandığında orada bulunması açısından önemli kitaplar olacak ve Türkiye’nin hiçbir yerinde bulunmayan kaynak kitaplar da yer alacak” dedi.
Türk Ocakları Başkanı Ersin Aybar, “Ahmet Demirel abimizi hiç unutmuyoruz ve her zaman kendisini anıyoruz. Türk Ocakları olarak Ahmet Demirel abimizin vefatından sonra özel sayısı olan bir dergi çıkardık. Bir kez daha burada kendisini özlemle anıyor Ali İkbal Demirel kardeşimize de bu anlamda teşekkür ediyoruz” dedi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enver Konukçu, 1968 yılında Salihli’ye geldiğinde tanıştığı Ahmet Demirel ile ilgili anılarını anlattıktan sonra kütüphanenin açılışı yapıldı.