NYON (AA) - Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonu Süper Lig şampiyonluğunda şike yaptığını savunan bir grup Trabzonspor taraftarı, İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi önünde gösteri yaptı.

Bordo-mavili taraftarlar, Trabzonspor Kulübü'nün Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında UEFA Temyiz Kurulu'na yaptığı şikayet başvurusuna destek amacıyla, UEFA Genel Merkezi önünde izinli bir protesto gösterisi düzenledi.

UEFA Genel Merkezi önünde toplanan taraftarlar, ellerinde,  "2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor" ve "UEFA, Fenerbahçe'yi şikeden dolayı 2 yıl Avrupa kupalarından men etti, Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'ye ceza vermedi" yazan pankartlar taşıdı.

Protesto gösterisini düzenleyen İbrahim Ertürk, yaptığı açıklamada, UEFA Başkanı Michel Platini'ye seslenerek, "Sayın Platini, Türk futbolu bir suç örgütünün hakimiyeti altındadır. Türk futbolunda şike yapana ödül veriliyor. Şike yapan kişiler Türk futbol kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yapıyor. Bu durumu neden destekliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor,  27 Mayıs'ta UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na, Fenerbahçe ile TFF hakkında yaptığı şikayet başvurusunun reddiyle ilgili gerekçeli kararın kulübe ulaşmasının ardından, bu kez UEFA Temyiz Kurulu'na başvurmuştu.

UEFA Temyiz Kurulu'nun, konuya ilişkin kararını bu hafta açıklaması bekleniyor.