Bursa’da yerel radyolarda çalışan N.D. (40) internet üzerinden radyo kurmak için destek istediği M.T. ve arkadaşı S.A. ile görüşmek için Uludağ yoluna çıktı. N.D. daha sonra M.T.’nin, S.A. ile kaldığı eve geldi. Sabah polis merkezine giden N.D., gece esrar ve alkol alan S.A. ile arkadaşı M.T.’nin kendisini ölümle tehdit ederek ayrı ayrı ve birlikte tecavüz ettiklerini söyledi. Polis tarafından yakalanan M.T. ile S.A. tutuklandı.

Bursa 7’nci ağır Ceza Mahkemesi’nde, haklarında ’Nitelikli cinsel saldırı’, ’Cebir ve tehdit ile hürriyetten yoksun bırakmak’ suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar yapılan ilk duruşmada iddiaları kabul etmedi. S.A., "O akşam üşüdüğümüz için Uludağ yolundan Bursa’ya indik. N. bizimle kaldığımız eve gelmek istedi. Daha sonra M.evden ayrıldı. N.’nin isteği ile kendisiyle ilişkiye girdim. Alkollü olduğum için sızdım. Sabah kalkınca N. ile eve gelen M.’yi aynı yatakta uyurken gördüm. Zorla ilişkiye girmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

AVUKATLAR FOTOĞRAFI MAHKEMEYE SUNDU

M.T. ise ifadesinde yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, "Uludağ yolundan eve gelince ben ayrıldım. Sabah dönünce S. ile N.'nin ilişkiye girdiğini anlatım" diye konuştu.

N. D.’nin, esrar ve alkol alan S.A. ile içki kullanmayan M.T.’nin ölüm ile tehdit ederek kendisine tecavüz ettiklerini söylediği duruşmada söz alan sanık avukatları Ertuğrul Aslantaş ve Kutsal Tutku Kalezade, müvekkillerinin N.D. ile olay gecesi samimi görünen selfie fotoğraflarını mahkemeye kanıt olarak sundu. Mahkeme, suçun vasıf ve mahiyetinin değişme olasılığını göz önüne alarak sanıkların tahliyesine karar verdi.

SAVCI BERAATLERİNİ İSTEDİ

M.T. ile S.A.’nın tutuksuz yargılamasına devam edildi. N.D.’nin avukatının sanıkların cezalandırılmasını istediği davanın esasına ilişkin savcı görüşünü açıkladı. Savcısı, ’Nitelikli cinsel saldırı’, ’Cebir ve tehdit ile hürriyetten yoksun bırakmak’ suçlarından yargılanan sanıkların bu suçları işledikleri yönünde cezalandırılmalarına yetecek kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediğini bu nedenle beraat etmeleri gerektiğini söyledi. Mahkeme heyeti, gelecek duruşmada kararı açıklamak üzere davayı erteledi.