SİVAS'ta Numune ve Devlet Hastaneleri'nin tek çatı altında birleştirilmesinin ardından yeni hastanede yoğunluk yaşandı. Servisler önünde uzun kuyruklar oluşturanlar, duruma tepki gösterdi. 
Geçtiğimiz ekim ayında Sivas merkezde bulunan Numune Hastanesi'nin yapımı tamamlanan yeni binasına taşınmasının ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin kararıyla bugün de Sivas Devlet Hastanesi'nin acil servisi ve bölümleri kapatılarak yeni hastaneye taşındı. Devlet Hastanesi bünyesinde sadece poliklinik hizmeti ile, çocuk acil ve doğum servisi kaldı. Numune Hastanesi'nin yeni binasında servislerin önünde bekleyenler numaratör olmadığı için uzun kuyruklar oluşturdu. Hastanelerin tek çatı altında toplanması ile yaşanan yoğunluğa hastaneye gelenler de tepki gösterdi.
Sabah 9'dan beri kan alma önünde beklediğini belirten Sami Küçükekinci "Hastanemiz güzel olmuş ama gel gör ki bu eski hastane düzeni getirilmiş. Kan almaya gidiyorsun sıra var, röntgene gidiyosun sıra var, güya hastaneleri büyüttük. Diğer hastaneler kapatıldı. 600 yataklı hastaneyi 650 yatağa çıkaramadık, ulaşımı çözmeden, yolları yapmadan, hastaların bu sorunlarını çözmeden hastane yaptık demenin bir manası yok. Hizmet buysa buradan yetkililere sesleniyorum, çok teşekkür ediyorum" dedi. Tedavi için hastaneye gelen Mevlüt Bugur ise "İki hastane birleşince rezillik had safhaya ulaştı. Enfeksiyon için geldim. Kan tahlili için sıraya girdim, kuyrukta bekliyoruz bir saattir" dedi.
Yaşanan yoğunluk nedeni ile birleştirme kararına tepki gösterenler, eski hastane binasının kapatılıp, tek binada toplanmasının, sağlık hizmetini olumsuz etkileyeceği görüşünü savundu.

FOTOĞRAFLI