Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (İzmir), () - AYDIN'da 2015- 2016 Eğitim-Öğretim Yılı, İncirliova ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Sandıklı'da, başkanlığını Talat Muşkara'nın yaptığı Nazmi Topçuoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'ndaki törenle başladı. Törende konuşmaların uzaması üzerine bazı öğrencilerin oturdukları yerde uyudukları görüldü.
Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Vekili Yusuf Büyük, AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, MHP'li İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, İncirliova Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Kurt, Sandıklı Muhtarı Fazlı Kurşunlu, siyasi partilerin ilçe başkanları muhtarlar ve veliler katıldı. Törende bir grup öğrenci Vali Erol Ayyıldız, Müsteşar Vekili Yusuf Büyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye çiçek verdi.
Vali Erol Ayyıldız, okulu yaptıran hayırsever Talat Muşkara'nın plaketini Sandıklı Mahallesi Muhtarı Fazlı Kurşunlu'ya takdim etti. Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'ndan bir grup öğrenci de birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere 'Hoşgeldin' diyerek çiçek verdi.
'176 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI'
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre Aydın'da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve tüm ortaöğretim kurumları olmak üzere toplam bin 39 okul ve 8 bin 641 derslikte 176 bin 470 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Töre, bu öğrencilere 13 bin 68 öğretmenle eğitim- öğretim hizmeti vermek üzere tüm hazırlıklarıı tamamladıklarını kaydetti. 
'ÇOK MUTLUYUZ'
Sandıklı Mahallesi Muhtarı Fazlı Kurşunlu ise, "Köy Tüzel Kişiliği kaldırılmadan önce köye ait arsayı eğitime bağışlamak için yoğun bir çaba sarf ettik. Bunu başardığımız için de çok mutluyuz" dedi.
Konuşmaların uzaması üzerine bazı öğrencilerin oturdukarı yerde uyudukları görüldü. Vali Erol Ayyıldız'ın beraberindeki protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesmesinin ardından okulun gezilmesiyle tören sona erdi.
FOTOĞRAFLI