DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Ali Fidan, Samandere Şelalesi güzergahında devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi.

Beyköy beldesine bağlı Samandere köyünde bulunan şelaleye giderek yetkililerden bilgi alan Fidan, burada yaptığı açıklamada, Düzce'nin daha çok tanıtıma, daha çok turizme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Samandere Şelalesinin, kentin doğal güzelliklerinden olduğunu anlatan Fidan, şunları kaydetti:

"Şelale yolunda önemli sıkıntılarımız vardı. Neredeyse gelinemeyecek kadar kötüydü. Şelaleye gelirken güzergahta köylerimiz de var. O köylerin de kullanması için yola ihtiyacımız vardı. Daha önce Devlet Su İşleri yetkililerimiz güzergahta bulunan dere üzerinde ıslah çalışmasını yaptı. Yolun genişletme çalışması tamamlandı. Dün itibarıyla başlayan sıcak asfalt çalışmasını havalar müsaade ederse 10 gün içinde bitireceğiz. Şelale ile Düzce'yi sıcak asfaltla buluşturmuş olacağız. Bu çalışmayı bitirince, Samandere Şelalesi'nden Abant'a giden yaklaşık 11 kilometrelik yolu da stabilize halde düzelteceğiz. Turizm anlamında herhangi bir bahane olsun istemiyoruz, yollarımızın güzel olması lazım."

Vali Fidan, açıklamanın ardından asfaltlama çalışmasında görevli işçilere baklava ikram etti.

İncelemeye, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir ile Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre de katıldı.