Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, nişasta bazlı glikoz şuruplarından elde edilen balların, insan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturduğunu, mutlaka bu ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

SAHTE BALDA ARTIŞ
Ramazanın yaklaşmasıyla reklamlar yoluyla ve pazarlarda açıktan yapılan bal satışında olduğunu dile getiren Elevli, "Ramazanı fırsat bilen bazı kişiler, nişasta bazlı glikoz şurubundan üretilen balların çeşitli yollarla satışını artırdı. Özellikle oruç tutacak kişiler hedef alınıyor. Sağlık ve şifa kaynağı olduğu iddia edilen bu balların, ramazanda uzun süre aç kalacak insanlara enerji ve oruçlarını tutma noktasında kolaylık sağlayacağı ileri sürülüyor. Evet, bal insan sağlığı için çok faydalı bir ürün ancak gerçek olursa" dedi.

BU OYUNLARA KANMAYIN!
Elevli, bazı televizyon ve internet reklamlarında, birkaç kavanoz balın toplu halde yanındaki bazı hediyelerle çok uygun fiyatlara satıldığını belirterek, şunları söyledi, "Üretilen balın bir maliyet fiyatı var. Tüm maliyetleri düşürsek bile şu anda reklamlar yoluyla ya da pazarlarda açıktan satışı yapılan bal fiyatlarına inilmesi mümkün değil. Bir de televizyon ve internet reklamlarına bakıldığında balların yanında çeşitli hediyeler verilmekte. Bu balın maliyeti kaç lira merak ediyoruz. Birkaç liralık maliyete sahip balın gerçek olma ihtimali de son derece düşündürücüdür" diye konuştu.

UZAK DURUN!
Kubilay Elevli, ayrıca Nişasta bazlı glikoz şuruplarından elde edilen balların, insan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturduğunu, mutlaka bu ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.