Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde Malatya KOSGEB Müdürlüğü, İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürlüğü ve Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle devam eden ‘ Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesi çerçevesinde açılacak dört adet “Uygulamalı Girişimcilik” kursunun protokolü imzalandı.

Yeşilyurt Kent Konseyi toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Meltem Kavuk, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, KOSGEB İl Müdürü Murat Seki’nin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 600 kişinin katılacağı eğitim çalışması hakkında bilgiler verildi. Yeşilyurt Belediyesi ile girişimcilik kursların düzenlenmesi noktasında yaptıkları ortak çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini ifade eden KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, “Girişimcilik ülkemizde ve ilimizde geliştirilmesi, yeni girişimci adayların kendi bölgelerinde iş hayatlarına kazandırılması önemlidir. Yeşilyurt Belediyesine yapmış oldukları bu program, gerek Avrupa Birliği projesi kapsamında oluşturacakları 120 sınıf gerekse KOSGEB ile yapacakları 480 sınıflık eğitim programına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kurs sonunda 600 kursiyerimize sertifikalarını vereceğiz. Kursumuza çok yoğun bir ilgi var, iki ayrı grup halinde bu eğitim çalışmalarını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Girişimci adaylarının iş hayatına katılmalarını destekliyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ise ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe’ Programı kapsamında uyguladıkları ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesiyle meslek edindirme kurslarının yanı sıra toplumsal olaylara dikkat çekmek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye ve Malatya ekonomisinin daha ileriye düzeye ulaşmasının yeni girişimci adaylarının ortaya çıkmasıyla paralellik oluşturduğunu dile getiren Haydar Şahin, “Yeşilyurt Belediyesi olarak yeni girişimci adaylarının gerekli eğitimleri aldıktan sonra kendi iş yerlerini kurmalarını ve ekonomiye katkı sunmalarını önemsiyoruz” diye konuştu. ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin toplam bütçesinin 135 bin 445 Euro olduğunu ve yüzde 85’lik bir kısmının Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından karşılandığını belirten Şahin, geri kalan yüzde 15’lik kısmın ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından finanse edildiğini dile getirdi. 18-35 yaş arası mesleki yeterliliği olmayan vatandaşlara yönelik Yeşilkonaklar ve Kent Konseyinde açılan kursların devam ettiğini de belirten Şahin, “Herhangi bir mesleki yeterliliği bulunmayan 18-35 yaş aralığında ki işsiz gençlerin, tarım işçiliği haricinde başka bir meşguliyeti olmayan ekonomik özgürlükten yoksun 18-45 yaş aralığındaki kadınların, engelli olmaları sebebiyle herhangi bir meslek edinmemiş engelli vatandaşlarımızın meslek edinmeleri, sosyal ve ekonomik hayata kazandırmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kurslardan 600 kursiyer faydalanacak

Başkan Yardımcısı Şahin, ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin ekonomik kalkınmaya destek verecek bir düzeyde ilerlediğini kaydederek, kurslardan 60 kursiyerin faydalanacağını ifade etti. Şahin, "Projemiz çerçevesinde KOSGEB İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa olarak Avrupa Birliği tarafından finanse edilen toplam 600 kursiyerin faydalanacağı uygulamalı girişimcilik kursu düzenleyeceğiz. 27 Temmuz ile 18 Eylül’de iki ayrı grup halinde düzenlenecek kurslarımızın organizasyonunda birlikte çalışan KOSGEB İl Müdürlüğümüz ile Belediyemizin Strateji Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin bu tür kurslara çok yoğun ilgisi oluyor, bu durumda bizleri mutlu ediyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak halkımızın beklentilerine ve ihtiyaçlarına en doğru şekilde yanıt vermek adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Önceki yıllarda İŞ-KUR ve KOSGEB İl Müdürlüğümüzle çeşitli uygulamalı girişimcilik kursları düzenlemiştik, bu hizmetlerimize bir yenisini daha eklemenin ayrı bir onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki ayrı grup halinde düzenlenecek ‘Uygulamalı Girişimcilik’ kursu için protokol imzalandı.