Antalya’nın Korkuteli ilçesi Devlet Hastanesi’nde bir ilke imza atılarak, bilinen tedavilerle geçmeyen baş, bel, boyun,omuz, kalça, diz ağrısı için tamamlayıcı tıp yöntemleri kullanarak tedavi yöntemine başlandı.
Korkuteli Devlet Hastanesi’nde Anestezi Uzmanı Dr. Turgut Çatal ve Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hanife Hale Baloğlu bir ilke imza atarak, bilinen tedavilerle geçmeyen baş ağrısı (özellikle migren), bel,boyun,omuz,kalça, diz ağrısı gibi ağrılar için tamamlayıcı tıp yöntemleri kullanarak tedavi yöntemine başladı.
Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hanife Hale Baloğlu, proloterapinin, vücudun tamir sistemini uyararak ağrılı, zayıf ve işlevini kaybetmiş bölgenin tekrar eski haline dönmesini sağlayan basit, doğal ve bir alternatif tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Dr. Baloğlu, "Masa başı çalışma, uygunsuz çalışma koşulları, şehir hayatının yoruculuğu, hareketsiz yaşam ve stresin artmasıyla kireçlenme, bel ve boyun ağrısı, yumuşak doku romatizması gibi kas iskelet sistemi ağrıları giderek daha fazla görülmeye başlıyor. Ancak bu hastalıklarla ilgili geliştirilen yeni yöntemler, tedavi sürecini daha kolay hale getiriyor. Yaygın bir sorun olan kas iskelet ağrılarını azaltan, omurga ve eklemlerde bağları ve diğer yapıları güçlendiren ve fonksiyonelliği artıran yenileyici ve onarıcı bir tedavi yöntemi olan proloterapiyi uyguluyoruz. Proloterapi, hasarlanmış ligaman, tendon ve eklemlere solüsyon enjeksiyonu ile yara iyileşme mekanizmalarının iatrojenik olarak uyarılmasıdır" dedi.
Kas iskelet sistemi ağrıları için geliştirilen önemli tedavi yöntemlerinden birinin proloterapi uygulamasının olduğunu söyleyen Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hanife Hale Baloğlu, "Proloterapi tedavisi, kireçlenmeler (artrozlar), bel ve boyun ağrıları, omuz ağrıları, diz ağrıları, ayak bileği ağrıları, yumuşak doku romatizması (fibromiyalji) gibi kronik ağrıların tedavisinde kullanılıyor" diye konuştu.
Son dönemlerde proloterapinin,uygulayan hekimler tarafından cerrahiye alternatif bir yöntem olarak gösterilmeye başlandığını söyleyen Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hanife Hale Baloğlu, "Proloterapi tedavisi artrozlarda, eklem stabile sorunlarında, bel fıtığında, avaskuler nekrozlarda, epikondilitte (tenisçi, golfçu dirseği gibi), topuk dikeninde, eklem kireçlenmelerinde, geçmeyen boyun, sırt, bel ağrılarında, ameliyat sonrası ağrılarda mutlaka başvurulması gereken bir alternatif tedavi yöntemidir" ifadelerini kullandı.