Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Kardelen Cup Uluslararası Tenis Turnuvası, nefes kesen bir finalle sona erdi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı’nda gerçekleşen 10 bin dolar ödüllü Kardelen Cup Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası’nda teklerde mutlu sona ulaşan isim, 23 yaşındaki Rus raket Alexander Igoshin oldu.
Tam 2 saat 45 dakika süren çekişmeli finalde Avustralyalı rakibi Bradley Mousley’i 7-6(3), 4-6, 7-6(6)’lık setlerle deviren Igoshin, kariyerinin ilk şampiyonluğunu elde etti. Maçtan sonra konuşan Igoshin, Erzurum kentini çok beğendiğini ve burada harika bir hafta geçirdiğini dile getirdi.
Bu yıl ilki düzenlenen Kardelen Cup’ın ödül töreninde Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Zafer Aynalı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal ile çok sayıda tenis sever hazır bulundu.
Ödül seremonisinde bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, toplam altı tenis kortuna sahip tesisi faaliyete geçirdiği için ve tenis sporunun gelişimine katkılarından dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkürlerini ve minnetlerini sundu. Durmuş, konuşmasında bu turnuva için dünyanın birçok ülkesinden ülkemize ve Erzurum’a misafir olarak gelen sporculara teşekkür etti. Uluslararası Tenis Turnuvası Erzurum Kupası’nın muhteşem bir turnuva olduğunu ifade eden Durmuş, “Muhteşem finali hep beraber seyrettik. Bizlere böyle güzel bir turnuva ve muhteşem bir final karşılaşması seyrettirdikleri için sporcuları kutluyorum” dedi. Durmuş şunları söyledi: “Türkiye Tenis Federasyonu olarak şuna inandık ki; Türkiye’deki her çocuğumuzun, her bölgede, her şekilde tenis oynaya bilme hakkını elde etmesi lazımdır. Bunun için de her ilde, her ilçede bu tesislere sahip çıkabilecek belediyelerimizle beraber bu işi yapabilme düşüncesini hayata geçirdik. Bundan 6 ay önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’i yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte ziyaret ettiğimizde, ülkemizdeki gençlere ulaşa bilmemiz ve bu gençlerimizin ruhunu, bedenini terbiye edip ülkemizde sağlıklı bir birey olabilmeleri içinde tenis kortlarına gerek olduğunu, Erzurum’da da bunu gerçekleştirebilmek için 6 tane korta ihtiyacımız olduğunu söyledik. Büyükşehir Başkanımızda hemen, ‘ Evet, tabi istediğiniz kortları yapıyoruz’ dediğinde ‘Bu kadar mı hızlı?’ diye şaşırmıştık ve mutlu bir şekilde başkanımızın makamından ayrıldık. Uluslararası Tenis Turnuvası Erzurum Kupası’nı düzenlediğimiz uluslararası standartlarda bu güzide 6 tane tenis kortumuzun bize kısa sürede sunulmuş olduğunu gördük. Bunun mutluluğunu da başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ederek paylaşmak istiyorum”
Uluslararası Tenis Turnuvası Erzurum Kupası Kapanış Töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum’da uluslararası bir spor müsabakanı başarıyla organize etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Tenisin Erzurum’da fazla oynanan bir spor dalı olmadığına işaret eden Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak çok kısa zamanda 6 tenis kortu yaparak, tenisi hem Erzurumlulara sevdirdik, hem de Erzurum’da uluslararası bir turnuva düzenlenmesi için kısa zamanda bir karar alarak uyguladık. Bugün hamdolsun uluslar arası bir turnuvayı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başarılı olan sporcuları tebrik ediyorum. Bu uluslar arası turnuva için çok sayıda ülkeden Erzurum’a gelen sporcuları sonraki turnuvalara da bekliyoruz” diyerek, katılımlarından dolayı sporculara teşekkür etti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı’ndaki tenis heyecanı, Kardelen Cup’ın ardından 26 erkek, 12 kadın ekibinin katılımıyla yapılan Doğu İlleri Takım Şampiyonası ile devam ediyor.