İSTANBUL (AA) - MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı, MÜSİAD Ankara ve Genç MÜSİAD Ankara iş birliğiyle oluşturulan MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin 3. Sertifika programı, Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) gerçekleştirildi.

Törene TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, Genç MÜSİAD Ankara Başkanı Eyüp Cendel Ersoy, MÜSİAD Ankara üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, projeden duyduğu heyecanı ve mutluluğu aktarırken, ilk programda bir fidan dikmek ve o fidanın meyvesini almak için yola çıktıklarını bildirdi.

Bugün programın üçüncüsünü tamamladıklarını aktaran Erdal, şunları kaydetti:

"Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Arif Şayık Bey ile iyi niyet protokolü yaparak dış ticaret üzerine yeni projemizi yapacağız. MÜSİAD Ankara ailesi olarak, bilgi ve eğitime çok önem veriyoruz. Bu düşünceden hareketle ülkemizde okuyan uluslararası öğrenci kardeşlerimize yönelik dış ticaret alanında eğitim görecekleri ve ülkemizle gönül köprülerini sağlamlaştıracakları Uluslararası Öğrenciler Akademisi Projemizi hayata geçirdik. Projemiz sonunda uluslararası öğrenci kardeşlerimizin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönüllü elçileri ve ticaret ataşeleri olacağına inanıyoruz. İnsanın en hayırlısı insanlığa faydası olandır."

Erdal, hayata geçirecekleri dış ticaret şirketi ile talep toplamaya başladıklarını belirterek, "İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak için güzel bir adım olacaktır. Tüccar, sanayici olmak isteyen kardeşlerimize kapımız açık." ifadelerini kullandı.


- "Yeni bir İHA yapma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz"


Ankara İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin de İvedik OSB'nin 8 bin iş yeri, 130 bin istihdam ile İstanbul İkitelli'den sonra gelen bir yapı olduğunu aktararak, "İvedik'te Türkiye ve dünyada olmayan uygulamalı teknokentimizi hayata geçirdik. 8 ay içerisinde yüzde 100 oranında bir doluluğa ulaştık. Yeni bir İHA yapma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Genç MÜSİAD Ankara Başkanı Eyüp Cendel Ersoy ise proje kapsamında 200’ün üzerinde öğrencinin eğitimden geçtiğini, 100’ün üzerinde öğrencinin ise sertifika almaya hak kazandığını, gençleri dış ticaret noktasında geliştirdiklerini ve MÜSİAD üyesi olan birçok firmada iş sahibi yaptıklarını bildirdi.