TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalara ilişkin "Bu cezalar hiç hak etmediğimiz, tarihin en ağır cezalarıdır. Tahkim Kurulu'na başvuru yapacağız" dedi.

Aslan, Gaziantepspor maçının ardından verilen cezalarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futbolunda görülmemiş bir cezayla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Tahkim Kurulu'na gerekli itirazları yapacaklarını belirten Aslan,  "Bu cezalar hiç hak etmediğimiz tarihin en ağır cezalarıdır. Tahkim Kurulu'nun bu cezaları kaldıracağını düşünüyoruz. Bu nedenle gerekli itirazlarımızı yapacağız" ifadesini kullandı.

Maçın hakemine yönelik taraftar tepkisini önlemek için çaba gösterdiklerini kaydeden Aslan, "Hakemler, güvenli bir şekilde stattan ayrılmıştır. Kendilerine en ufak fiziksel müdahalede kimse bulunmamıştır. Verilen bu ağır cezaların düzeltilmesini talep edeceğiz" diye konuştu.

Bordo-mavili kulübün, Tahkim Kurulu'ndan sözlü bir duruşma talebinde bulunacağı öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta'ya 1 yıl 6 ay, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na 280 gün hak mahrumiyeti, Trabzonspor Kulübü'ne 2 maç seyircisiz oynama, bordo-mavili kulübün 8 yöneticisi ve sportif direktörü Süleyman Hurma'ya hak mahrumiyeti cezaları vermişti.