AK Parti Ardahan Milletvekili aday adayı Veteriner Hekim Yunus Baydar ilçeyi ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
AK Parti Çıldır İlçe Başkanlığı binasında AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural ve partilileri ziyaret eden Baydar aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Amacının yörede yaşayan, yörenin havasını soluyan ve halkın içinden biri olarak Ardahan’a hizmet olduğunu belirten Baydar, ”Beş yıl boyunca sürdürmüş olduğum AK Parti İl Başkanlığı görevini başka bir kardeşimize devrederek bu kutlu davaya başka bir kulvarda hizmet etmek için aday adayı oldum. Yıllardır yörede yaşayan, aynı havayı soluyup aynı suyu içen bir kardeşiniz olarak sizlerden destek istiyorum. Genel merkezimiz aday adayı arkadaşlarımızdan kimleri uygun görürse hayırlı olsun deyip, çalışacağız. Bizim düsturumuz da görev istenmez verilir. Bizim partimize hizmetimiz bitmez. Ancak nihayetinde bir yola girdik içinizden biri olarak sizlerinde desteğini istiyorum.
Ardahan’ımız Çıldırımız her geçen gün büyüyüp gelişiyor. Çıldır konumu itibariyle iki ülkeye, hem Gürcistan’a hem de Ermenistan’a sınırı olan tek ilçedir. Bizim 3 T Projemiz var. Çıldır bu 3T projemize en uygun ilçedir. 3T yani tarım-turizm- ticaret. Yöre halkının geçim kaynağı Tarım ve hayvancılık olduğu için tarımla ilgili projelerimizi uygulamada sorun yok. Diğeri projemiz Turizm, Çıldır ve Aktaş Gölleri, Şeytan kalesi ve farklı iklim yapısı ile Kurtkale bölgesi bu projemiz için yeterli değerdeler. Son projemiz Ticaret ,Türkiye’nin üçüncü büyük kapısı olacak olan Aktaş Sınır Kapısı ile Çıldır Ticaretin göz bebeği olacaktır zaten.
Özellikle hükümetimiz döneminde Çıldır’da yükselen yatırımlar hepinizin malumudur. Elli yılın rüyası Aktaş Sınır Kapısının geçtiğimiz yıl başlayan inşaatı bitme aşamasına gelmiştir. Seçimlerden önce mayıs ayında herhangi bir programı olmadığı taktirde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacaktır. Hükumetimiz tarafından yapılan bunca yatırıma rağmen ben yinede Ardahan’ın, Çıldır’ın hak ettiği yatırımı almadığını düşünüyorum. Eğer ki Rabbim nasip ederde vekil olarak sizleri temsil edersem Ardahan’daki değişimi herkes görecek. Ankara’da her daim arayınca ulaşabileceğiniz bir kardeşiniz, arkadaşınız olacağım. Zaman ayırıp beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi.