BAYBURT (AA) - Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

Bayburt Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünün 20 - 21 Şubat tarihlerinde kutlanacağı belirtildi.

İki gün sürecek etkinliklere tüm Bayburt halkının katılmasının istendiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Etkinlikler kapsamında ilk gün 'Geçmişten Günümüze Bayburt' konulu fotoğraf sergisinin yanı sıra daha önce yapılan 'Kurtuluş' konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Şair Zihni Kültür Merkezi'nde 'Bayburt ve Çevresinde Müslüman Türk Soykırımı ve Ermeni Sorunu' konulu konferans, cirit müsabakası ve Erzurum Büyük Şehir ve Bayburt Belediyeleri tiyatro ekiplerinin ortak sergileyeceği 'Ortaya Karışık' adlı oyun sahnelenecek. İkinci gün etkinliklerimiz ise Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak ve ardından Şehit Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi'nin Ulu Cami yanında bulunan kabri ziyaret edilecek. Öğlen namazı öncesinde Ulu Cami ve Yakutiye Cami'de mevlit programı olacak. Aynı gün Saat Kule Meydanı'nda mehteran gösterisi gerçekleşecek. Kurtuluş program Bayburt Merkez Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek mehteran, halk oyunları gösterisi ve Bedirhan Gökçe şiir dinletisi ile sona erecek."