Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, sendika temsilcilerinin de katılımıyla yıl sonu genel değerlendirme toplantısı yaptı.
Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Teç-Sen şube başkanları ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda üniversitede 2014 yılında yapılan akademik ve idari çalışmalar ile yatırımların yanı sıra, yıl boyunca yapılan bilimsel, kültürel, sportif faaliyetler hakkında bilgi veren Rektör Orbay, Amasya Üniversitesi’nin 2015-2019 stratejik planı kapsamında kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerini anlattı. Her zaman ulaşılabilen, önyargılardan uzak, özlük haklarını savunan ve hakça uygulayabilen, değişime ve yeniliklere açık, kurumsallaşmayı ön plana çıkaran bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Orbay, özgürlükçü, dürüst ve ilkeli bir yönetim anlayışı ile açık, şeffaf ve hesap verebilir olmanın eğitimde kaliteyi ve motivasyonu arttıracağına inandıklarını, bu kapsamda tüm paydaşlar ile işbirliğini önemsediklerini söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere ile Genel Sekreter Hasan Özyurt’ın da katıldığı toplantıda sendikalı, sendikasız üniversite çatısı altında çalışan tüm akademik ve idari personelin temel hedefinin geleceğin teminatı olan gençler için en iyi eğitim ortamını oluşturmak olduğunu anımsatan Orbay, “Üniversitemizin büyümesi, Amasya’nın gelişmesi ve Türkiye’nin her alanda daha ileriye gitmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, tüm paydaşlarımızın olduğu gibi temsil ettiğiniz sendikalarında görüş ve önerilerine açıktır. Toplantımıza katıldığınız ve değerli görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.
Sendika temsilcileri ise, daha önce yapılan toplantılarda kurum personelinin daha mutlu ve huzurlu çalışma ortamlarının oluşturulması noktasında önerilerinin dikkate alınıp hayata geçirildiğini gördüklerini ifade ettiler.