Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 15 kilometrelik Atakum Adnan Menderes Bulvarı sahillerindeki kumsalları düzenleme ve temizleme çalışması başlattı. Samsun Kültür, Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye bağlı ekipler, iş makineleri ile kumsallarda yoğun çaba sarf ederken, soyunma odaları, duş ve tuvalet üniteleri de bakım onarımdan geçiriliyor.


رئيس بلدية سامسون يلماز: “سوف يشار لساحلنا بالبنان “

يعتبر ساحل بلدية سامسون من أطول السواحل التركية، حيث يتم العمل على تحضير شاطئ وساحل سامسون لأستقبال موسم الصيف. بدأت بلدية سامسون من جادة عدنان مينديريس في أتاكوم بتعمير وتتظيف حوالي ١٥ كيلومتراً من الأراضي الساحلية. العمل يجري بصورة مكثفة على الشاطئ والساحل مدعوم بأليات وفرق من غرفة السياحة وغرفة التجارة  لغرض إعادة تأهيل وتعمير غرف تبديل الملابس والأستحمام والمرحاض العامة المتواجدة على طول الساحل. محافظة سامسون تعتبر من اكبر المدن الحضرية والساحلية المطلة على البحر الأسود. إنبلدية سامسون تمتلك ٥٠ كيلومتراً من الأراضي الساحلية إبتداءاً من ساحل باندرما حتى ساحل جنة الطيور وتقوم البلدية حالياً بهذه المهمة لغرض تطوير الأستثمارات السياحية في هذه المدينة. تم الأنتهاء من الأنشطة الترفهيية على طول جادة عدنان مينديريس. وسيتم لاحقاً إنجاز عملاً مماثلاً على ساحل طوله ٢٥ كيلومتراً أبتداءاً من كوروبليت مارينا حتى ساحل جنة الطيور. ومن المؤمل ان يكتمل العمل على طول ساحل بلدية سامسون مع بدء فعاليات أولمبياد الصم والمقرر أقامتها في العام ٢٠١٧.

فيما يخص تصريح رئيس بلدية سامسون يوسف ضياء يلماز بتحويل ساحل أتاكوم إلى أحسن السواحل المطلة على البحر الأسود قال “ عند الأنتهاء من العمل على الساحل سيشهد إقبال غير مسبوق من السياح”.

 

 


Karadeniz Bölgesi’nin en büyük metropol ve sahil kenti Samsun, Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile deniz turizminde de markalaşıyor. Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Plajı’ndan Kızılırmak Kuş Cenneti'ne kadar 50 kilometrelik turistik sahil şeridine sahip olan Samsun'da sahilleri nakış gibi işleniyor. Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki güzergahta rekreasyon çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, benzer çalışmayı Kurupelit Marinası'ndan Kuş Cenneti'ne kadar olan 25 kilometrelik alanda da gerçekleştirecek. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na kadar tamamlanması hedeflenen ikinci etabın bitirilmesiyle samsun sahilleri turizmde çekim merkezi haline gelecek.

“SAHİLLERİMİZ PARMAKLA GÖSTERİLECEK”
Atakum'un deniz turizmi açısından Karadeniz'in markası olacağını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmaların tamamlanmasıyla sahillerin insan seline tanıklık edeceğini söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "50 kilometrelik bir sahil şeridine sahibiz. Bu sahil şeridini titizlikle ilmek ilmek işliyoruz. Bunu büyük ölçüde şekillendirdik. Petrol ofisi sahilleri de dahil iddia ediyorum önümüzdeki 10 sene içerisinde tüm sahillerimiz, şehrin parmak gösterilecek markası haline gelecek. Çünkü Türkiye'nin hiç bir şehrinde bu kadar uzun ve rekreasyonu tamamlanmış yer yok. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yolu, doğu batı istikametine alternatif olsun diye değil, acil durumlarda ambulanslar ve itfaiye araçları kullansın diye yaptık. Aslında burası taşıtlara değil, insanlara hizmet için inşa edildi. İnsanlar buraya gelip egzoz gazlarından uzak olup kafeteryalarda sohbet etsinler, denizden istifade etsinler, gezip dolaşsınlar istiyoruz. Burası hakikaten bir prestij ve markadır. Yakın zamanda göreceksiniz, insanlar dolup taşacak ve adım atamaz hale gelecek. Güney Fransa, ispanya sahillerindeki standart neyse burası aynısı. Orada da yapılan budur. İnşallah şehrimizin doğusu da bu şekilde gelişecek" dedi.

“ARAÇ TRAFİĞİNİ YOĞUNLUĞA GÖRE PLANLAYACAĞIZ”

Sahildeki araç trafiğini sorununu zaman içinde çözeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki yıllarda Adnan Menderes Bulvarı'nda bir problem olacak. O da şu: Buraya yönelen araç trafiğini sahil taşıyamaz hale gelecek. Trafiği düzenlemek ve otopark sorununu çözmek için formüller geliştireceğiz. Belki günün belli saatlerinde yolu trafiğe kapatmak zorunda kalacağız. Zaman içinde araç trafiği ile ilgili durumu yaşanacak duruma göre planlayacağız. Şu an sorun yok gibi görünüyor ama bunun olacağını görüyoruz. Özel sektör katlı otopark düşünüp yapabilir. Ama biz bu işe girmeyeceğiz" bilgisini verdi.

“DENİZİ SEYRETMEK YERİNE KULLANMALIYIZ”

Çobanlı Kavşağı sahilinde yapımına başladıkları iskele konusunda değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Buraya 400 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde iskele yapıyoruz. Gemi bağlanabilecek bir iskele. Samsun'dan bir tur gemisi, güvenli bir şekilde denizde gidip insanlara hizmet verecek. Bugüne kadar insanların denizi kullanmamasının sebebi, tur gemilerinin acil durumlarda yanaşabileceği bir iskele veya marina olmamasıydı. Bunu iş edinip iskele yapıyoruz. Aksi takdirde insanlar sadece denizi seyretmekle kalıyor. Halkımızın deniz nimetlerinden ve keyfinden olabildiğince yararlanmasını arzu ediyoruz. Denizi seyretmekten öteye kullanmalıyız. İskeleye kafeterya da yapacağız. Tur gemileriyle insanlarımız, şehirlerini denizden de görme imkanına kavuşmuş ve keyifli anlar yaşamış olacak" şeklinde konuştu.



“KUMSALLARIMIZ TERTEMİZ OLACAK”

Sahillerde, kumsallarda ve plajlarda temizliğe ve güvenliğe büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Şu an sahillerimizde yaz turizmine hazırlık için çalışmalar başlattık. İnsanlar 1 ay sonra buraları yoğun olarak kullanılmaya başlayacak. Kurduğumuz şirketimiz de buradaki temizlik ve her türlü düzenle ilgili çalışıyor. Halkımızın konforunu artırabilecek, her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesisler, soyunma kabinleri, duş ve tuvaletler gibi çok çeşitli ortak kullanım mekanları inşa ediyoruz. Spor alanları ve çocuk eğlence parkları üretiyor. Yani Samsun halkını, sahilleriyle buluşturuyoruz. Makinelerimiz kumsalları yeniden düzenleyip temizliyor. Çalışmalar bittiğinde kumsallarımız tertemiz olacak. Gerek kumsalların gerekse sahillerimizin temizliği ve güvenliği konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ancak halkımızdan da her iki konuda destek ve büyük hassasiyet bekliyoruz" ifadelerini kullandı.