Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Yaz Şenliği’nin ikincisi Yeşil Mahalle’de gerçekleştirildi.

Şehit Lütfi Can Polis Merkezi arkasında yapılan etkinlikte konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hizmet yoluna sevgiyle çıktıklarını söyledi. Can, “Sevginin olduğu yerde saygı olur, saygının olduğu yerde hoşgörü olur, hoşgörünün olduğu yerde kardeşlik olur, birliktelik olur ve huzur olur bu düşünce ile çalışıyoruz” dedi.

Bütün mahallelere eşit hizmet götürdüklerini belirten Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 22 hizmetimizi açılışını gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda 5 tane yaşam boyu spor merkezi inşaatımızın bitmesi yakın. Birini Yeşil Mahallemizde yapıyoruz. Berdan projemiz başladı. İnşallah 27 Aralık’ta birinci etabın açılışını gerçekleştireceğiz. Tarsus Belediyesi olarak elektriğe para vermeyeceğiz, kendi elektriğimizi kendimiz üretip para kazanacağız. 11 mahallemizde kentsel dönüşüm uygulamasına geçiliyor. Özellikle Duatepe ve İsmetpaşa Mahallelerimizde yüksek katlı binalarla yeni görünümüne kavuşacaktır. Şehrimizin içinde 2 tane mega projemiz var. İnşallah bu yılın içinde otel ve 15 bin kişilik gösteri merkezinin temelini birlikte atacağız. Mevcut gösteri merkezinin olduğu yere otel konut ofis ve işyeri olmak üzere karma bir proje, mevcut Kırklarsırtı Mahallemizde bulunan 14 dönümlük alana 15 bin kişilik güzel bir gösteri merkezinin temelini yıl içinde atacağız" diye konuştu.

Hizmetlerle ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını altını çizen Başkan Can, şöyle devam etti:

“Biz şehrimizin sıkıntısını bilen insanlarız. Hizmetlerimizle ilgili bir sıkıntımız yok. Bizim önemli olan Tarsusumuzda yaşayan, ikametgahı Tarsus olan, Tarsus’umuzun suyunu içen, havasını teneffüs eden, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun, bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan Tarsusumuzda yaşayan bütün hemşehrilerimizin vatanını sevmesi gerekir, milletimizi sevmesi gerekir, bayrağımızı sevmesi gerekir. Atamızı sevmesi gerekir. Bu kırmızı çizgimizi benimseyen bütün hemşehrilerimizle bizim yüreğimiz, gönlümüz beraberdir. Hepimiz kardeşiz, bizim sevgiyle çıktığımız yolda hiçbir endişemiz, hiçbir sıkıntımız olmaz. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin, Cenab-ı Allah şehrimizde huzurumuzu devam ettirsin, Cenab-ı Allah art niyetli insanlara fırsat vermesin. Bizler bir olduğumuz müddetçe ne Bayrağımız iner ne de ezanlarımız susar. Yeter ki biz tek ses, tek yumruk, tek vücut olalım.”

Konuşmaların ardından Tarsuslu sanatçı Ali Taşoğlu sahne aldı. Ali Taşoğlu’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan çiçek verdi. Ardından ünlü ses sanatçısı Özlem Özdil sevenleri buluştu. Sazıyla sözüyle izleyenleri coşturan Özlem Özdil’e Belediye Başkanı Şevket Can, Nusret Mayın Gemisi maketi ve çiçek verdi.