Adapazarı'da yaşayan lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki H.Y.Ü.'den geçtiğimiz 30 Haziran’dan bu yana haber alınamıyor. Kızlarının aynı yaştaki U.B. tarafından evlenme vaadiyle kandırıldığını ve zorla alıkonulduğunu iddia eden aile kızlarının bulunması için karakola ve savcılığa şikayette bulundu. 

Bir haftadır kızlarından haber alamadıklarını ifade eden baba O.Ü. Herkese, her yere durumu bildirdik. Evladımızı kaçıranlar belli. Kızımızı görenler mutlaka polise bildirsinler. O henüz 17 yaşında, hayatının baharında genç bir kız.  Tek hayali okulunu bitirmek ve ardından mutlu bir yuva kurmaktı” diye konuştu. 

Kızları H.Y.Ü.’nün kaçırılıp rızası dışında  alıkonulduğunu öne süren baba, ailece zor günler yaşadıklarını ve eşinin yaşanan olaylardan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını belirtti. Kızlarının bir an önce bulunmasını istediklerini kaydeden baba O.Ü. "8 ay sonra yaşı 18 olacak. Dolayısı ile sevdiklerini dile getirerek kızımızı kandıran kişi ve kişiler,  yaşı dolunca kızımla evleneceklerini söyleyip kendisini sakladıklarını düşünüyoruz. Allah’ını seven yavrumuzu Hüda'mızı bize geri getirsin. Her yere müracaat ettik. Yalvarıyoruz, kim görür, duyar ise emniyet yetkililerine bildirsinler” dedi.

MİLLİYET